Gå til sidens hovedinnhold

Kampen for retten til arbeid for papirløse

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ifølge paragraf 110 i Grunnloven skal myndighetene legge forholdene til rette for at ethvert arbeidsdyktig menneske skal kunne tjene til livets opphold ved arbeid eller næring.

Men i Norge i dag lever det mennesker uten denne retten. Uten mulighet til arbeid og til å forsørge seg selv og sin familie.
De er lengeværende, papirløse asylsøkere. Noen er ureturnerbare. De har ingen rett til arbeid, og det er heller ikke lov å ansette dem.
– Dypt umenneskelig at mennesker nektes retten til å forsørge seg selv, mener Arne Viste. Derfor etablerte han for fire år siden bemanningsbyrået Plog AS, for nettopp å hjelpe papirløse asylsøkere som ikke kunne få jobb på annet vis.
For dette er Viste tiltalt etter Utlendingslovens paragraf 108, og risikerer bøter eller fengsel i inntil to år for sin kamp for arbeid og et verdig liv.

Tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett sier at han har brutt Utlendingsloven, etter han siden 2005 har gitt arbeid til en kvinnelig, ureturnerbar asylsøker. -En kristen plikt å støtte henne med arbeid, sier Stålsett til Vårt Land.
Rettssaken mot Arne Viste finner sted i Oslo tingrett mandag 30. september til 3. oktober.

Du kan lese mer her:
www.dyktige.no/
www.facebook.com/MILNorge/

Kommentarer til denne saken