Det sier Karl Kristian Hansen fra Kabelvåg.

Mandag morgen skulle han kvitte seg med flasker ved LAS-anlegget i Osan. Synet som møtte han var alt annet enn gledelig.

- Man kan skylde på turistene og eierne, men folk har et ansvar. Når det er fullt slenger man ikke bare fra seg søppelet sitt på bakken - da tar man det med seg tilbake, sier en oppgitt Hansen.

Ved containerne for glass- og metallemballasje og tøyinnsamlingen fra Fretex ved LAS ligger det henslengt søppelposer og tomme flasker.

- Det ser jo ikke ut. Jeg synes rett og slett det er utidig. Jeg mener dette er et felles ansvar, og folk bør være litt mer miljøbevisste, sier Hansen.

Vektoperatør ved LAS i Osan, Sidsel Haga Rothli, forteller at også de er frustrerte over at folk slenger fra seg søppelet sitt utenfor containerne.

- Vi vet at dette skjer, spesielt i helgene. Vi må nesten bare finne oss i det, men det er utrivelig for oss å komme på jobb og se at folk tar seg til rette, forteller hun, og legger til:

- Men det er i alle fall bedre at de hiver fra seg søppelet sitt her enn i skog og mark.

Opplever dere dette ofte?

- Ja, hele året. Det skjer med jevne mellomrom at folk hiver fra seg avfall etter stengetid. Nå har vi fått kamera på plass slik at vi kan sjekke opp i dette, sier Haga Rothli.