Gå til sidens hovedinnhold

Junker-saken: Hvorfor kan man ikke bare være ærlig?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvorfor klarer ikke partene i Junker-sagaen ikke bare å si ting som det er. Jeg forstår at både Junker, agent Bysted og Glimt har to vidt forskjellige innsyn på saken rundt den påståtte kontrakten som ble inngått ved signeringen av Kasper Junker. Alle lurer på hva som i utgangspunktet er sannheten i konflikten som blusset opp midnatt (søndag).

I saken handler det om hvorvidt hvem som snakker sant i saken. Vi må slutte med å behandle hverandre med løgner og fanteri. Jeg må bare få ut noen tanker om ærlighet, si ting som de er og å stå for sine meninger. Slike synsinger fram og tilbake fører ikke til noe annet en misnøye blant supportere, spillere og klubben i sin helhet.

Blant annet uttalte Bodø/Glimts daglig leder i en sak til Eurosport: – Hvor han står på sitt, med at det ikke skal være inngått en avtale, slik som Kasper Junker hevder hardnakket i flere intervjuer med VG, Dagbladet, og danske aviser.

Kasper Junker hevder klubben har brutt og sviktet en avtale, som innebærer at vi igjen opplever en oppspinn og uærligheter fra alle parter. Om vi fortsetter med slike ting, så har vi misforstått enormt mye i hva som innebærer «ærlighet – ovenfor hverandre».

Jeg tenker at om man står for noe, så burde det være noe man kan rope det ut om man må. Ikke noe man skal skjule, alt man ønsker er fred og ro inn mot en sesong som aldri før hard betydd mer for Fotballklubben Bodø/Glimt. Klubben skal forsvare ett seriegull og skal forsøke å komme seg i det gjeveste selskapet (Champions League) – eventuelt spill i Europa League.

Så mitt hovedspørsmål er kan vi ikke bare være ærlig ovenfor hverandre, hvorfor sir ikke partene ting bare som det er? Om man er uenig, så er det eneste måten er å snakke sammen rundt det «ovale « bord å ikke ovenfor mediehusene.

Dette er jo veldig dumt. Men det som er enda verre er at mange ikke aksepterer eller prøver å forstå/komme til en oppsummering: På hva som har gått galt om det kan løses med et spillersalg, eller hva som helst. Nå er det enormt mye fram og tilbake.

Det skal sies at ikke alle er sånn, men jeg tror det kan være en grunn til at mange velger å vegre seg for sannheten og det med å snakke sannheten er viktig. Ved å vise respekt og prøve å forstå når noen ytrer meningene sine, tror jeg vil være veldig viktig om man skal forvente at man skal bli forstått, som denne saken har utviklet seg er jo helt sinnssyk. Er du ærlig, gjør du andre sterkere.

Kommentarer til denne saken