Nå har Bjarne åpnet en ny bydel i Bodø

BJARNE OG NISSEN: Daglig leder i Bodø Bakeri, Bjarne Mosås, har jobbet på spreng for å få ferdig årets pepperkakeby i Storgata.

BJARNE OG NISSEN: Daglig leder i Bodø Bakeri, Bjarne Mosås, har jobbet på spreng for å få ferdig årets pepperkakeby i Storgata. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Egentlig skulle bussen komme hit på mandag, men det endte opp med å komme onsdag kveld. Det har vært mye kjør, men vi skal bli ferdig til når vi skal åpne i dag.

Det sier Bjarne Mosås, daglig leder i Bodø Bakeri, mens han står utenfor bussen som huser pepperkakebyen i Storgata. Med døren på vidt gap kommer de deiligste pepperkakedufter ut i julegata.

Færre, men større

Det er andre året pepperkakebyen arrangeres i den brune bussen i Storgata i Bodø. Mosås sier at publikum har vært ivrigere i å bidra med pepperkakehus i år, enn i fjor.

– Vi har fått mange bidrag fra privatpersoner, og folk har fått komme hit til bakeriet for å bake hus til bussen vår. Det har vært færre bidrag fra bedrifter, men det er bare bra med større spredning i husene. Vi har fylt bussen i år og.

Pepperkakebyen åpner klokken 17 i dag, torsdag, og Mosås satser på en rolig og koselig åpning i kveld.

– Vi har ikke planlagt å gjøre noe stort ut av det, men vi kommer til å dele ut klementiner til de som kommer hit.

SMAKFULLT BYLIV: Pepperkakebyen ser ikke bare velsmakende ut, men inne i bussen er det en sterk juleduft som står til det visuelle.

SMAKFULLT BYLIV: Pepperkakebyen ser ikke bare velsmakende ut, men inne i bussen er det en sterk juleduft som står til det visuelle. Foto:

Bekymret over været

Pepperkakevirtuosoen forteller at han jobbet til klokken tre i natt med byen, og begynte tidlig etter noen timers søvn for å rekke tidsfristen. Han forteller at jobben som pepperkakebyggemester er et delikat yrke.

– Du må være forsiktig der inne, siden alt kan rase sammen bare du er borti ting mens du holder på. Når den åpner skal derimot alt være sikret og limt ordentlig godt sammen.

– Du kan kanskje si at du har fagbrev i pepperkake nå?

– Ja, etter alt jeg har gjort er jeg nok ganske godt kvalifisert nå. Jeg håper bare været holder seg noenlunde kaldt slik at pepperkakehusene kan få et best mulig miljø å være i, avslutter han.

Da får vi håpe at mildværet som slår innover Bodø til helgen ikke ødelegger noen av byggverkene i den brune bussen i Storgata.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken