Visste du dette om julepapiret?

Julepapir skal kastes i restavfallet. Arne Løkås oppfordrer til å bruke en eller flere returplastsekker til å samle opp julegavepapiret og kast de samme med restavfallet.

Julepapir skal kastes i restavfallet. Arne Løkås oppfordrer til å bruke en eller flere returplastsekker til å samle opp julegavepapiret og kast de samme med restavfallet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I følge en pressemelding fra Iris Salten kan papp og papir gjenvinnes flere ganger til nytt papir. Men når det er blitt julegavepapir er det kommet til sin siste reis og må kastes i restavfallet.

- Alt har en ende. Også for julegavepapiret. Dette flotte glansfulle papiret kunne nok fortjent et bedre liv etter å ha gledet så mange til jul, skriver Arnt E. Pedersen i pressemeldingen.

Dog er det slik, selv om papiret ser fint ut, har fibrene i papiret gjort sitt.

- Her er ikke mer å hente til at det kan gjenvinnes til nytt papir. Derfor må det kastes i restavfallet, skriver Pedersen.

- Men det er ingen grunn til å fylle opp restavfallsdunken med julepapir. Bruk heller en eller flere av plastretursekkene og sett den ut sammen med restavfallsdunken på første restavfallstømming etter jul, legger han til.

Det er viktig at julegavepapiret ikke havner i papirdunken, for her vil det gjøre mye mer skade enn nytte.

Artikkeltags