Gå til sidens hovedinnhold

Denne langhelga bør du nyte. For det er lenge til du kan ta like mye fri i mai

Artikkelen er over 3 år gammel

Kanskje rekker du å bli pensjonist i mellomtiden?

(NORDLYS:) Vi bruker ofte begrepet inneklemte dager, når det er én arbeidsdag mellom helligdag og helg. Mange benytter opptjent avspasering eller feriedager til å sikre seg en langhelg på disse datoene, og i mai 2018 har mulighetene vært mange.

Både 1. mai og 17. mai falt i år på ukedager, slik at mange arbeidstakere får en ekstra fridag disse datoene. Men i tillegg faller de slik at vi får tre inneklemte dager, i løpet av tre arbeidsuker.

Dagen før 1. mai, 30. april, falt på en mandag. 11. mai, dagen etter Kristi himmelfartsdag, falt på en fredag, 18. mai  er også en fredag, mens andre 2. pinsedag er påfølgende mandag.

De som har vært tidlig ute, kan altså ha sikret seg 4 + 4+ 5 dager fri.

Det blir imidlertid lenge til neste gang helligdagene kommer i en slik kombinasjon. Det skjer først i 2029.  Ifølge NRK vil det ta 11 år før vi kan nyte dette privilegiet igjen.

Har du kommet så langt at du allerede har begynt å tenke på neste mulighet i 2018, viser kalenderen at den kommer på julaften, som er en mandag. I tillegg er torsdag 27. og fredag 28. inneklemte dager. Det er også nyttårsaften, som faller på en mandag.

Kommentarer til denne saken