Gå til sidens hovedinnhold

Jørgen og Ivars korona-video er sett over 170.000 ganger: - Vi skjønner ingenting

Jørgen Svarthoel og Ivar Erlandsens uhøytidelig musikkvideo har i de siste dagene tatt av på nett.

For abonnenter
Nordland

Rana Blad: Det som bare skulle være et artig stunt for venner og bekjente har nå blitt sett av til sammen 170.000 personer nasjonalt.

Det var ikke kompisene Jørgen Svarthoel og Ivar Erlandsen helt forberedt på da de impulsivt satte seg og sang i snøskavlen kun iført shorts og sydvest.

- Vi skjønner ingenting. Det er jo en skøy video, men vi trodde aldri den skulle slå så godt an og at riksmedia skulle dele den. Vi sitter her og måper, ler Jørgen.

Videoen tok av etter en uke

Det var skjærtorsdag at kompisene sang og delte på Facebook den egenkomponerte korona-sangen. Jørgen forteller at teksten ble skrevet i påsken i fjor.

- Vi trodde ikke sangen skulle være aktuell i år, men det ble den. Etter å ha sett et bilde av to som satt i snøskavlen kom vi på ideen. Hele seansen tok bare 10 minutter og tanken var å ha det litt skøy i en alvorlig tid. Det passer oss bra at folk kan trekke på smilebåndet, fortsetter han.

Videoen ble først delt av Rana Blad, før Dagbladet tok kontakt dagen etter, altså langfredag.

- De første dagene var det ikke så mange som så videoen. Vi trodde det skulle dabbe av, men plutselig har det tatt helt løst. I går hadde 45.000 personer sett den og i dag hadde den 160.000 visninger. I tillegg har vi 10.000 visninger på de andre plattformene der videoen også ligger ute. Det blir jo slik at vi følger med nå og tenker når skal dette ende, ler han.

Jørgen sier de syns det hele er veldig artig, men også en tankevekker.

- Nå er jo dette bare en artig video, men det er skremmende å se hvor stor effekt og hvor raskt noe kan spre seg på nett dersom mange nok velger å dele det, sier han.

Mange nynner på refrenget

Videoen ble spilt inn på hytta til Jørgen i Vatnadalen.

- Vi tok den på direkten og hadde bare én avspilling. Det var litt sludd i luften og ganske kaldt, humrer han.

Nå forteller Jørgen om flere han kjenner som går og nynner på refrenget.

- Hvorfor tror du videoen slår så godt an?

- Den er uformell og uhøytidelig. Folk kjeder seg i disse koronatider og trenger vel noe å smile litt til. For oss er det artig å spre glede. Jeg kan godt vise frem litt hud og magene min for å fremkalle det, ler Jørgen Svarthoel.

Kommentarer til denne saken