Knapt to måneder etter oppstart har fabrikken oppnådd sertifikasjoner

Foto:

DEL

For knapt to måneder siden hadde filetfabrikken Salten Salmon sin offisielle åpning. Nå har de oppnådd Global G.A.P- og ASC-sertifisering. Det kommer frem i en pressemelding fredag.

Miljøet

ASC-sertifiseringen omfatter krav til miljømessig påvirkning, hensyn til nærområder og gode arbeidsforhold.

- Dokumentasjon er i denne sammenhengen svært viktig. For at fisken skal bære ASC-merket ute i markedet, må hele verdikjeden til fisken være sertifisert, forteller Aleksander L. Pedersen, kvalitetsleder ved Salten Salmon.

Før laksen ankommer Salten Salmon på Rønvikleira, har den vært 10-16 måneder i smoltanlegg og opp til to år i sjøen, før den blir videreforedlet.

- ASC-merking på emballasje viser forbrukeren at fisken er produsert i anlegg som har minimert påvirkningene på miljøet og samfunnet, fortsetter han.

Kvalitetsleder Aleksander L. Pedersen med sertifiseringene.

Kvalitetsleder Aleksander L. Pedersen med sertifiseringene. Foto:

Et stort ansvar

I tillegg har fabrikken oppnådd Global G.A.P-sertifisering, som blant annet er å sikre trygg- og sporbar sjømat til kunder og forbrukere, og at man står bak en ansvarlig produksjon i forhold til dyrevelferd, miljø, ansatte og samfunn.

- Dette er faktorer som vi er opptatt av, og som er viktig for oss. Det ligger et stort ansvar på oss som produsenter, fortsetter Pedersen.

- Imøtekomme forventninger

Sertifiseringene forutsetter også at oppdretterne oppfyller krav innen HMS, dyrevelferd og miljø.

- Vi jobber kontinuerlig med forbedringer og vil i fremtiden vurdere flere sertifiseringer. Dette for å nå flere markeder og imøtekomme forventninger til forbruker, avslutter Geir Wenberg, styreleder i Salten Salmon.

Artikkeltags