Gå til sidens hovedinnhold

Jensvollveien - en trafikkfarlig vei

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arve Johnsen, ansatt i Bodø kommune, sa medio oktober at eventuelle fremtidige utbedringer av Jensvollveien, hvor støttemurer måtte påregnes å byttes ut, måtte bekostes av hver enkelt huseier!

Kan Bodø kommune ramse opp andre kommunale veier hvor disses beboere har måttet betale for for nødvendig oppgradering, eller er det slik at kommunen har fått Jensvollveiens brukere, og henvendelser fra disse, i vrangstrupen og setter vrangsida til for å prøve å få oss til å holde kjeft?

Informasjon om framdriften i asfaltering og oppgradering av veien, har beboerne selv måttet grave fram fra kommunens diverse kontor. Og det vi har fått hørt, er at 'vi har falt mellom to stoler når det gjelder re-asfaltering, vinteren (2018-19) kom og tok oss, det vil koste 5-6 millioner å lage ny Jensvollvei, beboerne vil måtte betale eventuelle nye støttemurer selv, at veien står øverst på prosjekteringslista for 2020.'

Mitt spørsmål til Bodø kommune er da: Hvorfor har dere ikke vært og sett på stabbesteinene som er i ferd med å ramle ned i eiendommen, når mail er sendt i mai, og registrert hos kommunen, og purret på svar to ganger uten å få det?


Ja, jeg vet at kommunen har et vedlikeholdsetterslep på veier på ca 200 millioner kroner, men hvor står det i kommunens vedlikeholdsplaner at beboerne/brukerne av en vei skal dekke vedlikeholdsutgiftene av disse selv?
Og: Hvorfor signaliserer kommunens ansatte at det skal stå på de 7-8 veiadressene som har støttemurer av veien i tomta si om det i det hele tatt blir utbedringer av Jensvollveien, og hvis ikke disse punger ut, vil det ikke bli utbedringer av veien?
Eiendomsskatt betaler vi, men går den ikke til å betale gjeld og bedre offentlige velferdsgoder som vedlikehold av veier...?
PS: Telenor og dets underselskap i forbindelse med graving i veien for nedlegging av fiberkabel, er etter snart seks måneder ikke ferdige med re-asfaltering, og nå har snøen lagt seg - igjen - og vi må vente til våren 2020 før det er re-asfaltert.

Kommentarer til denne saken