Gå til sidens hovedinnhold

Jenssens «budskap»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Siden AN hoppet over mitt tilsvar til Jenssens innlegg «Gammelt, men aktuelt» i papirutgaven av AN 13. november, så kommer mitt tilsvar til Jenssen som ble sendt til AN 12. november her:

Gamle innlegg blir nok heller en primitiv retorikk enn en aktuell retorikk, og spesielt når Jenssen unnlater å forklare hva som er primitivt ved Sians bruk av ytringsfriheten. Da forstår man at saken ikke er aktuell etter Jenssens tankegang.

Det å blande sammen begreper som hatefulle ytringer og provokasjoner, gjør debatten rundt ytringsfrihetens grenser slik man finner dem i Grunnloven enda viktigere.

Når Jenssen sier at «flere og flere seriøse debattanter har fått fram viktige og mindre uttalte nyanser i saker, hvor de mye sterkere skiller mellom ytringsfrihet og ytring som hets», så kan kanskje Jenssen si noe om regjeringens lovendringsforslag til Straffeloven som inneholder forslag til endringer av demokratiets grunnleggende grensesteiner?

Argumentet om at «du skal være spørrende og skeptisk til mennesker som fremmer sitt «budskap» gjennom hat, hets, og ensidig kritikk av andre, men lar sine egne standpunkt ligge skjult under overflaten» vil kreve svar på om Jenssen synes det er greit at fredelige demonstranter som står opp for demokrati og ytringsfrihet kalles «Nazisvin» av voldelige motdemonstranter.

Sian eller jihadister har ingen skjult agenda, så det er nok heller Jenssens standpunkt som ligger skjult under overflaten.

Kommentarer til denne saken