Gå til sidens hovedinnhold

Jeg vil bli overvåket!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser at det er i gang storstilt forskning på bruken av helseteknologi. Det er jo bra. Selv har jeg passert 80 og mener meg absolutt meningsberettiget. Hjemmesykepleie i vanlig forstand er jo veldig bra, men er det i fremtiden kapasitet til slik pleie?
Teknologien er allerede tilgjengelig (sensorbasert overvåkning) og kan jo til dels sammenlignes med avanserte smartklokker og andre sensorer, og den er heldøgns tilstede.

Bemanningen ved helsesentralen blir varslet med lydsignal og blinkende lamper, gul, oransje eller rød når pasientens normale nivåer blir overskredet. Sykepleieren trykker på knappen og pasienten kommer opp på skjermen med toveis kontakt. Fantastisk, jeg er jo ikke alene!! Og husk teknologi er ikke skremmende for de fleste av dagens eldre, svært mange behersker databruk og dette bare akselererer! Undertegnede vil gjerne være prøvekanin for forskerne! Men og det er et stort MEN, har alle kommuner og utkanter et godt nok utbygget bredbånd, fiber, 4G eller kommende 5G ?
Og til slutt litt nær fremtid: Den japansk robotindustrien har hjemmehjelpen klar. Koster omtrent som en Tesla X. Tar pause bare når HEN setter i ladekontakten. Håper den norske varianten kan leveres uten kunstig intelligens slik at hjemmesykepleieren slipper "å høre det" når hun/han kommer fem min senere enn avtalt.
Håper å leve noen år til, dette blir moro. Yippiiii!
H M S

Kommentarer til denne saken