Gå til sidens hovedinnhold

Jeg føler meg sveket og lurt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For nøyaktig fire år siden, var det tid for å levd ut et dypt ønske, nemlig få bosette meg på Skutvik. Første tur med fly og hurtigbåt så jeg for meg som en grei tur. Jeg satt på terminalen og ventet på hurtigbåten, gå i land på Skutvik, der venner ventet med bil. Jeg ble reddet av en tlf., av dem som skulle hente meg, båten gikk bare til Nordskot! Jeg ante ikke hvor Nordskot var, og hadde intetanende gått om bord og blitt med, om ingen hadde ringt meg. 4år med «tombola», går båten, eller er det «tekniske» problemer, «forkjølelse hos kapteinen», tekniske «problemer eller «bemanningsproblemer»?

Må man til Bodø, det være seg sykehus, røntgen, fly og andre viktige saker, så er det ingen selvfølge at man kommer seg dit. Gjester som kommer med fly, kjøper billett til hurtigbåten, blir stående og vente, med hakeslepp. Er det virkelig mulig å tilby en service som er så upålitelig? Skutvik ligger innaskjærs, men det virker som at det er vanskelig å komme seg dit. Jeg elsker stedet jeg bor på, jeg føler meg hjemme.

Men jeg føler meg sveket, jeg har blitt lurt, og jeg har mistet tilliten til fylket. For til syvende og sist, så er det vel de som skal hanskes med dette. Skal det bo folk langs kysten vår, så må vi kunne stole på at vi kommer oss hjem, og at besøkende kan komme på besøk. Jeg ønsker ikke flytte, men jeg begynner å syntes det er vanskelig å bo der jeg bor. Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg har måttet avbestille timer, utsatt reiser fordi hurtigbåten fra Svolvær-Skrova-Skutvik-Steigen-Bodø plutselig ikke går. Når har man tenkt å gjøre noe med Hurtigbåt problematikken?

Kommentarer til denne saken