Mens Erik Botheim serverte det som kan bli årets sitat på tv etter kampen mot Brann, fortsetter Fredrik André Bjørkan å gi oss offensivt backspill på høyt internasjonalt nivå. Det er virkelig underholdende å følge de regjerende seriemestrene også denne sesongen.

At Erik Botheim ble glad for matchvinnerscoringen i Bergen er nok et kraftig understatement. Glimts nye stjernespiss var euforisk. Det er selvsagt noe helt spesielt å score det avgjørende målet rett før slutt i en tett kamp borte mot Brann.

Gul løk

I intervjuet rett etter kampen klarte godeste Botheim nesten ikke å stå stille. For å forklare hvorfor det har gått så bra som det har, kom spissen med følgende:

– Jeg er jo litt løk i huet da, men Glimt har latt meg være meg selv 100 prosent.

Det er sannsynligvis en klok observasjon og ikke minst en klok tilnærming Glimt har hatt i møtet med den nye spissen. Botheim får være seg selv og komme med sine kommentarer og ha det moro både på bekostning av lagkompisene, men også seg selv. Samtidig er det helt åpenbart at Erik Botheim har vært nødt til å ta noen runder med seg selv og sin innstilling til det å være fotballspiller.

Vi er jo bare fire runder inn i en lang sesong, men det den nye spissen har gjort så langt er bare med på å bekrefte påstanden om at dersom du ønsker å få fart i spisskarrieren din, er Glimt rette klubben.

Klassekeeper

Det er imidlertid ikke bare spisser Bodø/Glimt-systemet klarer å foredle. Nikita Haikin blander seg nå inn blant de aller beste målvaktene i eliteserien. Han hadde minst to matchvinnende redninger på Brann Stadion, og ser i det hele tatt ut som en seriemester. Det blir nok litt mer å gjøre for godeste Nikita denne sesongen, men det behøver vi åpenbart ikke være særlig redd for.

Den Nikita vi ser i 2021 er betraktelig bedre enn den som kom til Aspmyra i 2019. I Bergen var han kanskje Glimts beste spiller, og se ikke bort fra at han blir det i flere kamper framover. Uansett har Glimt nå en sisteskanse vi kan stole på.

Offensive Bjørkan

Fredrik André Bjørkan fikk fortjent mye skryt etter kampen i Bergen. Det raidet han foretar foran Glimts første mål, er det internasjonal klasse over. Han er en veldig viktig brikke på en venstreside som ser ut til å fungere omtrent like godt i år som i fjor. Samspillet mellom Bjørkan, Ulrik Saltnes og Ola Solbakken er artig å følge med på. Og det starter ofte med at Bjørkan gyver innover og framover på banen i høyt tempo.

Kanskje er han ikke like sterk defensivt, men det er til å leve med så lenge hans bidrag offensivt er så avgjørende. Kontrakten med Fredrik Andre utløper i år. La oss håpe han hjelper klubben til suksess i serien og i Europa før han suser videre i det som kan bli en stor fotballkarriere.

Surt for Åge & co.

På Lerkendal fikk Åge Hareide og RBK kjenne litt på den følelsen Glimt hadde etter kampen mot Rosenborg på Aspmyra og ikke minst det Brann opplevde i Trondheim torsdag.

For oss med gult hjerte ville et uavgjort resultat på Lerkendal vært å foretrekke. Det var imponerende å se Molde koble inn et ekstra gir og sikre seieren med Martin Bjørnbak – scoring på overtid. MFK ser uhyre sterk ut, og torsdag får de Rolex – gutta på besøk.