Gå til sidens hovedinnhold

Jakter smarte bodøværinger

Er du bodøværing med noe på hjertet om Bodøs framtidige transportløsninger?

Da vil Smartere Transport Bodø ha deg med i sin nye responsgruppe på Facebook.

Smartere Transport Bodø er et samarbeidsprosjekt mellom Bodø kommune, Nordland fylkeskommune, Avinor og Telenor, som i 2018 vant hovedpotten i Samferdselsdepartementets konkurranse om smart transport på 50 millioner kroner.

Nå er prosjektet i full gang med testing av nye transportmidler og teknologiske løsninger som kan bidra til å endre reisevaner og bidra til mer effektiv transport i Bodø.

Ønsker dialog

Nå søker Smartere Transport Bodø ekstra drahjelp fra bodøværingene til å teste ut og komme med tilbakemeldinger på ulike løsninger. Med store aktører som Avinor og Telenor på laget, kommer det flere spennende prosjekter som trenger en egen testgruppe i Bodø.

– En målsetting for dette prosjektet er å skape en smartere transportby i samråd med befolkningen. For å komme i dialog med dem på en enklest mulig måte, ønsker vi å ta i bruk Facebook-siden vår som en aktiv kanal for dialog, testing av nye løsninger og tilbakemeldinger fra brukerene, forklarer Marianne Bahr Simonsen, prosjektleder for Smart Bodø i Bodø kommune.

Neste ledd i prosjektet er å sette sammen en egen gruppe med spesifikke personas som vil gå dypere inn i de nye løsningene som kommer og fungere som Smartere Transports egne testpersoner.

– Vi håper alle engasjerte bodøværinger henger seg på og følger gruppen vår på Facebook, da dette gir dem en direkte mulighet til å være med å påvirke nye, smarte transportløsninger i byen, sier Siri Vasshaug, som leder prosjektet gjennom Nordland fylkeskommune.

Forsøkskaniner

I første omgang ønsker prosjektet så mange følgere som mulig i gruppen Smartere Transport Bodø. Blant disse følgerne skal det velges ut 20 «supersmartinger» som skal være forsøkskaniner og virkelig gå dypere inn i de nye prosjektene som skal testes ut.

Som en ekstra gulrot kan følgerne som bidrar også delta i konkurranser, hvor premiene er ulike teknologiske gadgets som 5G-telefoner og også gratis bruk av de smarte transportløsningene i Bodø by, som for eksempel delingsbiler.

– Vi ser at prøveprosjektet med elsyklene har fått enorm respons blant bodøværingene til nå, og det lover veldig godt for mer smarte og spennende løsninger fra oss i tiden framover, sier Siri Vasshaug.

Kommentarer til denne saken