Gå til sidens hovedinnhold

JA!! (TIL NEI)

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Endelig er ballen lagt død! Statens vegvesen (SVV) har sagt nei til eventyrprosjektet "Flytting av havna i Bodø" inklusive vei- og jernbane, til byens nye flyplass.

Det er sjelden at SVV sier nei, men nå var det på tide. Å mene at det er behov for vei/bane til Bodø's nye flyplass har noen trodd var mulig/realistisk. I en omfattende konseptvalgutredning har svaret nå kommet.

Egentlig var konklusjonen gitt på forhånd, men optimistiske forstå-seg-påere må ha trodd at en slik flytting realistisk sett lå innenfor "Ny by-ny flyplass" konseptet. F eks sier NHO-direktøren at konklusjonen er... "kjedelig, men forutsigbar".

Ja, noen ganger må vi tåle å få kjedelige svar. Særlig når vi vet at offentlige investeringer alltid har alternativ bruk. - Kanskje Nordlands befolkning og næringsliv er mer tjent med en høyst nødvendig opprusting av E6 mellom Fauske og Tysfjord?

Samtidig skal vi huske at Salten og Nordland er inne i en periode med fallende befolkningsutvikling. Også det tilsier større nøkternhet til fantasifulle samferdselsprosjekter.

Kommentarer til denne saken