Gå til sidens hovedinnhold

Ja til bypakke, fase 2!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bypakke fase 2 tiltrekker seg oppmerksomhet i Bodø, med god grunn. Bypakken skal hovedsakelig finansieres igjennom bompenger, noe folk flest assosierer med økte utgifter. I en hverdag med allerede trang økonomi, kan bompenger utgjøre stor skade. Bompenger er absolutt kjipt, staten har jo råd til å frita oss fra dette? Det burde tross alt være staten sitt ansvar å finansiere infrastruktur. Vi nordmenn som betaler mere skatt en noen andre, må vi virkelig betale for veiene våre i tillegg? I det ville vesten, risikerte du at landeveisrøvere med revolver kom og tokk pengene dine, i 2021 er landeveisrøveriet modernisert med et lite kamera, forskjellen er bare at i ville vesten kunne du forsøke å forsvare deg. Det moderne landeveisrøveriet er knallhardt og urettferdig, alle må betale, uansett.

Bompenger har liksom blitt en måte å tvinge fram miljøpolitikk, det skal hindre folk i å bruke bil. Dem med mye penger, for eksempel dem som har råd telsa, de merker ikke nok ikke bompengene like mye som alene moren med en sliten Toyota Corolla blir. Ikke akkurat sosial politikk, fra sosialistene. Alle skal med, så lenge de har råd til nymotens elbil?

Men, og ja det kommer et «men». Det er bedre med moderne veier med bompenger, en møkkaveier uten. Norge har nok med penger, det skulle bare mangle at infrastrukturen var i verdensklasse, og med alle de nye veiprosjektene, beveger vi oss i riktig retning. Mange er misfornøyde med Frp, partiet som gikk til krig mot bompenger, men har håvet inn mer bompenger en noen andre. Dette er vi Frpere ærlige på, og det har en logisk forklaring. Når et parti med 15 % oppslutning kommer i regjering med 4 partier, blir man ikke diktatorer, man besitter ikke absolutt makt. Man må inngå kompromisser, og komme til enighet. I samferdselssegmentet konkluderte partiet med at det er bedre med trygge og moderne veier, som har bompenger, en møkkaveier uten. Sikkerheten kommer først, men miljø er også relevant i denne debatten. Ved å utbygge og modernisere E6 bruker en lastebil potensielt mange timer kortere tid til sin destinasjon, gang da opp X antall lastebiler, og se hvor mye fossile utslipp som spares. Slik sparer vi både mennesker og miljø. Resultatet av vår tid i regjering er at vi bygde mere vei på 6år, en noen andre har gjort siden andre verdenskrig. En modernisering framtidige generasjoner vil nyte godt av i overskuelig framtid.

Til alle de som hater bompengene, og ser på bypakke fase 2 som noe dritt. Ja, vi er enig med dere, bompenger er noe dritt, men vi må få oppgradert veinettet vårt, vil ikke staten ta regninga får heller vi gjøre det. veinettet må være rustet for framtiden. Det handler om både sikkerhet, og miljø.

Kommentarer til denne saken