Gå til sidens hovedinnhold

Nå får Snap-tommelen hvile

Artikkelen er over 6 år gammel

Nå får tommelen din nemlig hvile mens du ser meldingene.

For en drøy måned siden varslet Snapchat-sjef Evan Spiegel at fingrertrykket kunne forsvinne fra appen om ikke så lenge. Og nå har akkurat det skjedd! I den siste oppdateringen trenger du kun å trykke på en melding for å vise den i stedet for å holde inne på skjermen.

Stor forskjell

Det som kan virke som en liten forskjell, kan imidlertid utgjøre en stor forskjell for måten vi bruker Snapchat på. At du måtte holde tommelen på skjermen sørget nemlig for at du aktivt så på innholdet. Nå blir det heller mer passivt, på samme måte som du kanskje ser et kort YouTube-klipp eller en Vine.

Hensikten er ifølge den offisielle Snapchat-bloggen først og fremst at du skal slippe å se «Stories» på flere hundre sekunder med tommel på skjermen.

Egen Snapcode

I den nye oppdateringen har Snapchat også gjort det mulig for deg å lage din egen «Snapcode». Det vil si koden som nye venner kan scanne for å legge deg til.

Når du trykker på Snapcode-ikonet, knipser appen fire-fem selfies, og disse settes sammen til en animasjon. Du kan når som helst lage en ny animasjon. Merk at dette vises til andre Snapchattere.

Finn venner

Det har også kommet en ny funksjon i Legg til venner-menyen, kalt I Nærheten. Som navnet tilsier, vil dette gjøre det enkelt å legge til nye Snapchat-venner når dere møtes.

Appen søker da etter andre brukere som befinner seg i nærheten, og som har åpnet den samme funksjonen.

Mobil-passord

Snapchat-sikkerhet har lenge vært et tema, og nå kan du omsider sikre deg litt bedre med tostegsverifisering.

Dette går ut på at du får tilsendt en sekssifret kode til mobilnummeret ditt når du aktiverer Snapchat på en ny mobil. Dette skal forhindre at uvedkommende skal klare å logge seg på med stjålet brukernavn og passord. Dette aktiverer du under Innstillinger -> Login verification.

(Kilde: Snapchat)

Kommentarer til denne saken