I dag, med flere og flere elbiler som ikke bråker, dekk som ikke lengre støyer og tungbiler som er så å si støyfrie, skulle man tro at å bo i nærheten av vår hovedvei er en fornøyelse. Jeg har gleden av å bo på Bertnes. som utifra størrelsen på byen skulle være et fint sted å flytte til hvis man ikke ønsker å bo i sentrum. Men der tok jeg feil, for her blir vi terrorisert av mc-støy. Det starter ofte allerede ved 06-tia, da tar den første av og dette fortsetter gjerne til over midnatt. Fra skoleelever som kjører uten innmat i eksospottene til ninja-kledde godt voksne med ditto sykler som heller ikke har innmat eller ikke har eksospotter i det hele tatt. Det er det observert flere tilfeller av. Disse personene hører jo ikke selv for et støy-helvete de lager, der de sitter med hjelmer med anti-støy og innebygget musikk eller kommunikasjon. Men vi hører det, og hele bydelen helt oppå Bjørndalslia hører det. Jeg kan sitte hjemme og følge en sykkel fra Hunstad-senteret helt til den har passert Tverlandet, noe som dessverre er i ferd med å ødelegge den bolysten som jeg hadde da jeg kjøpte her. De som ikke tror at dette er mulig er velkomen til å høre med egne ører hvilken irriterende støy-mengde som skapes.

Det er neppe bare jeg som plages med dette, så nå spør jeg: Hvor er politiet og Biltilsynet? Kjører du vinglete på veien kommer de fort som f,,,, og feilparkerer du er de også der. Men å regulere støy og hva som forårsaker støy i trafikken gidder de visst ikke å bry seg med. For jeg lurer jo på hvorfor det ikke blir sjekket,, det er jo bare å sette en observatørbil ved eks. Jula og stoppe aktørene på Bertnes. Og hvis politiet ikke vet hvor / hvem / når er det bare å ta kontakt,, jeg med flere vil gjerne hjelpe til med å stoppe denne irriterende gesjeften.

Politiet er nok kjent med reglene, men det virker som det er et sett hvilende regler. Ser også at det eks i England, Tyskland og USA ropes om strengere grenser og vakthold innenfor støygrenser.

Hvorfor skal da MC-verden her gå motsatt vei? Man parkerer en lydløs el-bil for å sette seg på en dundrende mc for kveldstur,,, forstå det den som kan.

Jeg med flere undres mer og mer over at det ikke reageres. Så la meg/oss bli overrasket, men la det skje kvikt,, vi er mange som irriterer oss daglig av dette unødvendige bråket!! Reglene står i Lovdata kap 24-7 og er underlagt eu-direktiv 97/24/EF kapittel 9, direktiv 2006/27/EF og direktiv 2009/108/EF.

Og til slutt: Dere i politiet er raske når noen klager på støy fra fester og sammenkomster, da regner jeg med at dere er like raske å komme når jeg melder ifra om unødig støy og bråk fra en stor bråkete mc?

Frank H. Hansen, Bertnes