Iris har møtt på uventet trøbbel: – Vi må improvisere

Trøblete oppstart: Driftsleder Andreas Furnes og driftssjef André Johnsen i Iris Service venter på originalpapirer fra Nederland på fem biler, før den endelige godkjenningen foreligger. De fleste får likevel dømt
dunkene på mandag.

Trøblete oppstart: Driftsleder Andreas Furnes og driftssjef André Johnsen i Iris Service venter på originalpapirer fra Nederland på fem biler, før den endelige godkjenningen foreligger. De fleste får likevel dømt dunkene på mandag.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Etter konkursen til Retur AS hadde Iris, som overtok deres drift et mål om å være tilbake i vanlig drift i hele distriktet fra mandag 11. mars.

– Angående tømming kommende mandag i distriktet, så har vi hatt problemer med postgangen fra Nederland. Ekspressbrev over natta har forvillet seg og er fortsatt ikke kommet til Bodø, sier Arnt E. Pedersen kommunikasjonsansvarlig i Iris i ei pressemelding.

– Vi improviserer og får tømt de fleste dunker mandag, og regner med å være i full drift fra tirsdag, legger han til.

Les også: Konkurs rammer 13 ansatte – slik påvirkes du

Nesten i rute

Iris tømmer avfallet hos nesten alle kundene i distriktet mandag 11. mars, bortsett fra rutene i Steigen og på Ågskardet som blir tømt kommende fredag.

– Bilene er teknisk godkjent av Statens vegvesen, men vi venter på originaldokumenter fra Nederland som skulle vært i Bodø for tre dager siden. De er en eller annen plass i postgangen mellom Fauske og Bodø. Det gjør at vi ikke har fått skilter på de fem bilene som vi skulle sette inn i drift fra mandag av, sier driftsleder Andreas Furnes i Iris.

– Dette er sterkt beklagelig og lite vi kan gjøre med. Vi har hatt en klart mål om å få gjennomført tømming av dunkene fra mandag 11. mars. Med en del rokering av biler og mannskap klarer vi å få tømt de fleste dunkene, til tross for at vi mangler seks biler, forteller driftssjef André Johnsen.

Les også: Ledelsen var klar over at konkursen kunne inntreffe: – Vi fulgte situasjonen tett og veien videre er klar 

Endringer i planene

Slik påvirkes de ulike kommunene av posttrøbbelet mandag 11. mars:

Meløy

I Meløy blir det vanlig tømming på Bolga og Meløya på dagtid. På ettermiddagstid tømmer vi i søndre Meløy, det vil si deler av Halsa som har tømming etter oppsatt plan mandag, melder Iris.

– Husholdningene på Ågskaret får ikke tømt rest- og matavfall på mandag. Denne ruta blir kjørt kommende fredag, sier Furnes.

Beiarn, Saltdal og Sørfold

I Beiarn blir det mandag kun tømt restavfall, da Iris må bruke bil med bare et kammer. Matavfall blir tømt om 14 dager.

Øvre Saltdal sør for Røkland inkludert Skaiti blir tømt etter oppsatt tømmeplan på mandag. Det samme blir området Mørsvikbotn, Engan, Bonnå og Styrkesnes.

Steigen

I Steigen blir det ikke tømt rest og mat på mandag. Dette gjelder på strekningen fra tunnelen til Leinesfjord og området fra Stamsvik-området, Nordfold til Innergården som normalt har tømming på mandag.

– Denne ruta blir kjørt fredag. Dette er fordi vi rett slett mangler materiell, forteller Andreas Furnes.

Les også: Iris ansatte 15 personer

Håper på rask løsning

– Ansatte på trafikkstasjonen hos Statens vegvesen har stått på denne uka og avbrutt vinterferien for at vi skulle få bilene på veien, sier Furnes.

– Nå setter vi vår lit til Bring og at alle dokumenter er på plass tidlig mandags morgen, slik at vi får ut skilt til alle bilene mandag. Da er vi i normal drift fra tirsdag av, sier driftslederen i Iris.

Les også: Biler fra Sverige og Nederland er på plass: - Vi er i rute etter konkursen

Artikkeltags