Nå blir emballert matavfall til ny jord i Bodø

Stormarkedssjef Thor Christian Larsen er meget godt fornøyd med at Obs! nå kan levere emballert mat til kompostanlegget på Vikan og ikke som restavfall til forbrenning. Her sammen med salgssjef Anne-Line Tverbakk i Retura Iris og sjåfør Roger Johansen.

Stormarkedssjef Thor Christian Larsen er meget godt fornøyd med at Obs! nå kan levere emballert mat til kompostanlegget på Vikan og ikke som restavfall til forbrenning. Her sammen med salgssjef Anne-Line Tverbakk i Retura Iris og sjåfør Roger Johansen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kan endelig bedrifter over hele Salten levere emballert matavfall til kompostanlegget på Vikan.

DEL

Tidligere ble avfallet brent i Sverige, men nå blir det altså til ny jord i Bodø. Det skriver Iris i en pressemelding.

– Det at Retura Iris nå tilbyr en mer miljøvennlig løsning, som kutter transporten og muliggjør en lokal behandling av matavfallet i kompostanlegget på Vikan er helt suverent, sier Thor Christian Larsen, stormarkedssjef på Obs! i Bodø i pressemeldingen.

– Vi er veldig godt fornøyd med å samarbeide med en avfallsaktør som muliggjør lokal materialgjenvinning av emballert matavfall. Dette er et tilbud vi har ventet på. For det er ikke mulig for oss å fjerne emballasjen fra matavfallet på så store kvantum som vi leverer fra oss, fortsetter han.

Salgssjef Anne-Line Tverbakk i Retura Iris forteller at samarbeidet med varehandelen har ført til store endringer.

– Iris har investert i en ny maskin som skiller emballasjen fra matavfallet. Dette gjør at vi nå tilbyr hele bransjen mottak av emballert matavfall for lokal behandling i stedet for at det sendes fra oss som restavfall. Resultatet er lokal ressursutnyttelse av matavfallet i form av næringsrik jord, sier hun.

– Vi skal hjelpe våre bedriftskunder til å være i front med kildesortering, slik at avfallet de leverer fra seg er prima råstoff til nye produkter, påpeker Tverbakk.

Artikkeltags