Gå til sidens hovedinnhold

IRIS og avfallsbehandling.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I lørdagens AN er Iris ute igjen og gir privathusholdningene/kunder av Iris ansvaret for at Iris må øke sine gebyrer. Det står i artikkelen at dette er bestemt av politikerne, men høyst sannsynlig etter en innstilling fra administrasjonen.

Dette er vi blitt vant til. Også det at selskapet skyter på kundene sine som selvfølgelig tillegges alt ansvar for gebyrøkningen. Det sorteres dårlig. I borettslag, som jeg bor i, ser vi daglig at sortering av avfall er vanskelig. Out of sinn, out of mind. Det er en daglig kamp.

Og det hjelper heller ikke å kjefte på oss kundene. Det må snart finnes smartere måter å gjøre dette på. Og vi som holder liv i Iris, vet jo ikke om alt Iris holder på med er til «vår fordel».

Til slutt: Folk flest er vant til at det meste vi handler blir dyrere, år for år. Men normalt tillegges ikke kundene skylden for det. Iris er i en monopolsituasjon og må tenke litt over det.

Kommentarer til denne saken