Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til heidundrende åpning av Bodøtunnelen

Artikkelen er over 2 år gammel

28. april åpner den nye Bodøtunnelen på riksvei 80.

– Endelig kan tålmodige Bodø-væringer se lyset i tunnelen. Dette er en viktig dag for utviklingen av Bodø og vi gleder oss til å feire sammen med folket, sier ordfører og leder av styringsgruppa for Bypakke Bodø, Ida Pinnerød, i en pressemelding.

Åpningsarrangementet finner sted ved tunnelåpningen ved Bodøelv.

Statssekretær Allan Ellingsen i Samferdselsdepartementet står for den offisielle åpningen og skal klippe snoren. I tillegg blir det taler ved ordfører Ida Pinnerød, regionvegsjef Turid Stubø Johnsen og fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik.

Det blir også kulturelle innslag med Bodøoktetten og Bodø Harmonimusikk.

Fra klokken 11-13 denne søndagen inviteres det til åpen tunnel, slik at alle som ønsker kan gå og ta en titt i tunnelen. Det vil kun være mulig å gå inn fra Bodøelv-siden. Dette vil være eneste mulighet for Bodø-folk til å gå i tunnelen, før den åpnes for biltrafikk.

Det skal også være et mosjonsløp i forbindelse med åpningen av tunnelen.

LES MER: Skal åpne den nye tunnelen i Bodø med et løp: - Mer unikt enn dette blir det ikke

Publikum oppfordres til å gå eller sykle til arrangementet. Dersom man likevel må kjøre bil, er det åpent for parkering ved City Nord denne søndagen.

- Publikum kan gå fra City Nord og langs den nye elveparken til åpningsarrangementet ved tunnelåpningen, opplyser kommunen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.