Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til fotballfest: AN skal vise Glimt i Europa

Avisa Nordland og VG har kjøpt rettighetene til å vise Bodø/Glimt i Europa.

Dermed kan våre abonnenter, som i fjor, kose seg med kvalifiseringskamper til europaspill direkte på an.no gjennom sommeren. Og denne gangen står det om den historiske muligheten til spill i Champions League, for aller første gang i klubbens historie.

– For oss i Avisa Nordland, som har som klar ambisjon å være best og tettest på Norges beste lag de siste årene, er det utrolig gledelig å kunne få dele neste kapittel i fotballeventyret med våre lesere. Vi er veldig glade for at Bodø/Glimt har vist at de ønsker en lokal aktør som oss med på dette, sier konstituert sjefredaktør Markus Rask Jensen.

– Det er også gledelig å kunne ha med VG på laget. Samlet sett gir dette en enorm distribusjonskraft, og vi er sikre på at vi i fellesskap skal levere et godt produkt som holder Champions Leage-nivå, legger han til.

– Vi er selvfølgelig strålende fornøyd med å ha fått AN og VG med på Europa-laget. Det er en historisk sesong som skal dokumenteres, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen.

Avtalen omhandler Glimts hjemmekamper i Europa til og med 2023. I tillegg inneholder avtalen en intensjon om å sikre seg retten også til klubbens bortekamper.

Kvalifiseringsrunden er planlagt å starte 6./7. juli. Rettighetene gjelder for alle kamper Glimt måtte spille i kvalifisering i perioden, uansett turnering, med ett unntak: En eventuell play-off-kamp i Champions League-kvaliken inngår ikke i pakken, da denne rettigheten eies av UEFA.

På grunn av den uoversiktlige koronasituasjonen i Europa er det for tidlig å si om det kan slippe publikum inn på kampene, og dermed er TV-avtalen enda viktigere enn tidligere for Glimt.

– I et normalår ville vi kunne hatt folk på stadion i slike kamper. Det håper vi jo på at man kan i år også, men dersom det ikke går blir det spesielt viktig med en slik avtale i 2021. Det er mange som ønsker å se kampene våre på tv, sier Thomassen.

Bodø/Glimt var i 2020 tilbake i Europa League-kvalifisering for første gang siden 2004 og på grunn av de strenge koronarestriksjonene var Aspmyra stengt for publikum i begge kvalifiseringskampene på hjemmebane.

I 2021 er det foreløpig lagt opp til at lagene spiller både hjemme og borte i kvalifiseringen, slik det har vært tidligere år.

Kommentarer til denne saken