Gå til sidens hovedinnhold

Intens spissjakt for Glimt: – Vi snur hver eneste stein nå

Glimt har ikke gitt opp håpet om å få erstattet Kasper Junker.

For abonnenter

Glimt-trener Kjetil Knutsen går langt i å innrømme at klubben neppe finner det de leter etter i norsk fotball:

– Det er begrenset hva vi kan få til i Norge. Vi snur hver eneste stein nå, men markedet er uhyre komplisert, erkjenner Glimt-treneren og fortsetter:

– Kasper-saken ble som den ble. Han ble solgt og det ga oss en stor utfordring.

Han kan på ingen måte garantere at de helgule lykkes i jakten som nå pågår:

– Jeg kan ikke garantere annet enn at vi jobber alle mann for å finne den rette spisstypen. Vi jobber på spreng. Det betyr Robert Hauge, Håvard Sakariassen, Aasmund Bjørkan og jeg selv er alle involvert, forsikrer bergenseren.

– Ingen hemmelighet

De helgule har jobbet over tid med å styrke troppen på spissplass. Det var før oppkjøringen tok til klart at Victor Okoh Boniface kommer til å miste hele 2021-sesongen med sin korsbåndskade. Derfor var man rask på labben og sikret seg Erik Botheim, da han ble løst fra sin kontrakt med Rosenborg tidligere i år. Før den tid hadde Glimt lagt inn bud på Strømsgodsets Lars Jørgen Salvesen.

– Det er ingen hemmelighet at vi var i dialog med Strømsgodset, men det var det stor avstand mellom budene vi la inn og forventningene i Drammen, erkjenner Knutsen.

Partene rakk aldri å komme i nærheten av en løsning, før Salvesen pådro seg sin korsbåndskade da Glimt var på plass i Marbella.

– Hva kan du si om interessen for Molde-spiss, Ohi Omoijuanfo?

– Vi har forhørt oss der. Han er inne i sitt siste kontraktsår og ønsker å maksimere egne muligheter. Det må vi akseptere, og jeg forstår hans prioriteringer, sier Knutsen.

– Må ønske seg til Glimt

Her er Glimt-bossen inne på noe helt vesentlig i forhold til spilleren de jakter:

– Vi må være svært selektive. En ting er at vi ønsker å finne en best mulig spiller, men spilleren selv må også ønske seg til Glimt. Det er viktig for at det hele skal bli en god historie, slår han krystallklart fast.

I klartekst, Molde-spissen havner lite trolig på Aspmyra i denne omgang.

Selv om overgangsvinduet akkurat nå er stengt, jobber altså Glimt på spreng med å finne en makker til Erik Botheim på topp. Serien åpner med Tromsø på Aspmyra 9. mai, mens overgangsvinduet, som snart åpner igjen, stenges 12. mai. Det betyr at de helgule fortsatt har mulighet til å finne en løsning.

– Jobber med de vi har

Spissjakten fortsetter på bred front med hele Europa, og egentlig også resten av verden som potensielt jaktområde. Uten at det nødvendigvis gjør jakten lettere. Slik situasjonen har vært stort sett hele 2021, har det vært tilnærmet umulig for Glimt å finsikte potensielle kandidater gjennom selv å se dem live i kamp. Det igjen betyr at oversikten er alt annet enn optimal.

– Vi sa i utgangspunktet nei til et Kasper-salg, men nå er ikke han her lenger. Det gir oss dårlig tid, påpeker Knutsen.

– Hva tenker du om fortsettelsen?

– Vi jobber knallhardt for å finne en løsning, og vi har på ingen måte gitt opp. Samtidig jobber vi til enhver tid med de spillerne vi har på plass. Det er viktig, avrunder Glimt-treneren.

Kommentarer til denne saken