Gå til sidens hovedinnhold

«Ingen skam å snu»

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Når flertallet i bystyret er uenige med meg…
-Da må jeg forsøke å henvise til de kjente fjellvettreglene. Dette er i håp om å vekke ett snev av sunn fornuft. Jeg har endret enkelte småord så det blir lettere å se hvilken overføringseffekt de kan ha.

Økonomivettreglene
1. Planlegg økonomien og meld fra om endringer.
2. Tilpass økonomien etter evne og forhold.
3. Ta hensyn til vær- og uforutsette overraskelser.
4. Vær forberedt på uvær og nedturer, selv på korte sikt.
5. Ta med nødvendig buffer for å kunne hjelpe deg selv og kommunen.
6. Ta trygge veivalg. Begrens risikoen og hold deg unna usikker is.
7. Bruk kalkulator. Vit alltid hva du gjør.
8. Vend i tide, det er ingen skam å snu.
9. Spar på pengene og søk lån når nødvendig.
10. Lytt til erfarne økonomer

Nå sitter nemlig grunnskolekontoret, rektorer og skoleledelse på møter for å se hvor de kan kutte alle lærerstillingene som må kuttes til neste skoleår. Selv om dette er etter det meget solidariske «ostehøvelprinsippet» der alle skal være med å kutte så er det absolutt betydelige beløp. Bare i skolesektoren er det snakk om å kutte 30-40 lærerstillinger i tillegg til det som ble kuttet ved starten av dette skoleåret. På en måte har jeg lyst til å gjenta det jeg sa da jeg hadde med meg ostehøvelen på talerstolen den dagen de ulike partiene la frem budsjettene sine i oktober, men jeg skal svelge det nederlaget og heller komme med ett forslag for hva vi kan gjøre for en lysere framtid! Vi kan se til fjellvettregel nummer åtte, «vend i tide, det er ingen skam å snu».
Mitt første forslag blir derfor å kutte/utsette skolematen til fordel for å ha nok lærere i ordinær undervisning. Men jeg skal ikke være vanskelig, kan gi dere som er flertall i bystyret flere måter å snu på. Dere kan la være å bygge vei til Rønvikfjellet, utsette (eller la private ta seg av) bygging av ishall, svømmehaller, idrettshaller, barnehager eller rett og slett bare se over hele budsjettet på nytt.
Dere trenger heller ikke bygge ny driftsbygning på Rønvikjordene til titalls millioner. Hvis dere ikke har fått det med dere skal antallet melkekvoter i Norge kuttes ganske kraftig. Når kommunen da finansierer stor melkeproduksjon midt i byen må jo også disse kuttene skje andre steder som for eksempel i distriktene.
Dersom vi alle lytter til gode forslag fra befolkningen og samtidig tør å være ansvarlige nok til å si nei av og til, så er jeg sikker på at vi klarer å finne bedre løsninger enn ostehøvelkutt! Vær så snill, «Vend i tide, det er ingen skam å snu».

ELEVER TRENGER LÆRERE!

Kommentarer til denne saken