Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye smittetilfeller i Hamarøy søndag

Det er ikke registrert nye tilfeller av covid-19 i Hamarøy siste døgn.

Det melder kommunen i en pressemelding.

– Alle innbyggere må ha lav terskel for testing uavhengig av symptomer i denne situasjonen, så er du i tvil eller hvis du utvikler symptomer, må du isolere deg og testes, minner ordfører Britt Kristoffersen om. Ved problemer med transport til teststasjon ta kontakt med test-telefonen 477 66 557 kl. 8.00 – 15.30.

Lettet på tiltak

Nyttårsaften fikk en ansatt ved Hamarøy bygdeheim påvist positiv test på covid-19.

Nærkontakter til den ansatte ble satt i karantene og en gruppe beboere ble også satt i karantene med egen bemanning. Flere tiltak ble iverksatt. Massetesting blant ansatte og beboere ble gjennomført både 30. desember og 2. januar. Det er ingen som har testet positivt.

Den ansatte hadde en svakt positiv test. Dette er kontrollert med to nye tester. Svar på begge de nye testene er negative. I samråd med FHI vurderes denne personen nå som negativ for covid-19. Vi kan dermed lette på tiltak rundt beboere og ansatte som var satt i karantene.

På grunn av smittesituasjonen i kommunen videreføres bruk av munnbind for ansatte og besøksforbud ved sykehjemmet. Videre behov for testing av ansatte og beboere vurderes fortløpende.

Koronatiltak

Søndag ettermiddag publiserte Hamarøy kommune informasjon om oppdaterte tiltak og anbefalinger.

Etter at disse var publisert, kom det nye tiltak fra regjeringen. Det er til enhver tid de strengeste regler fra enten regjering eller kommune som gjelder. Det betyr at der regjeringens nye tiltak er strengere enn kommunens, er det nasjonale regler som gjelder.

Alle innbyggere i Hamarøy anbefales å holde seg mest mulig hjemme, redusere antall nærkontakter og kun gjøre nødvendige ærend eller arbeid. Hold god avstand til andre, husk god hånd- og hostehygiene.

Det er sterkt anbefalt at antall kontakter gjennom en uke ikke overstiger 10 personer i sosiale sammenhenger ut over nødvendige kontakter i jobbsammenheng, husstandsmedlemmer og barnehage- og skolekohorter.

Kommunen anbefaler også å unngå kontakt med andre enn egen husstand så langt det er mulig de nærmeste dagene og å holde to meter avstand til andre. Dette gir større risikoreduksjon.at innbyggere fører lister over sine kontakter, for smittesporing.

Dersom en i husstanden er påvist smittet og isolert, betyr det at alle de andre i husstanden er nærkontakter som skal være i karantene.

Dersom en i husstanden er nærkontakt (til en påvist smittet utenfor egen husstand), er ikke resten av husstanden nærkontakter hvis de ikke har hatt direkte kontakt med en påvist smittet. Det anbefales likevel at barn holdes hjemme dersom noen i husstanden er i karantene.

Alle innbyggere anbefales også om å avstå kontakt mellom ulike husstander i sosiale sammenhenger.

Kommentarer til denne saken