Fotball er følelser; en jevn blanding av ekstase og frustrasjon.

For tre uker siden fikk jeg ta del i ekstasen, på en olympisk stadion i Roma. I dag handler det meste om frustrasjon - og oppgitthet.

Oppgitthet over en fotballfamilie som lar et VM i Qatar nærme seg uten å gjøre noe med landets menneskerettsbrudd og det faktum at VM ble tildelt etter grov korrupsjon.

Siste ledd i regimets overgrep er arrestasjonen av to NRK-journalister hvis eneste forbrytelse er at de gjorde jobben sin.

Nå har debatten om en boikott av VM gått en stund i norsk fotball. Et flertall sa nei, før landslaget gjorde spørsmålet uaktuelt.

Selv var jeg skeptisk til boikott, av den grunn at slike boikotter nesten aldri er effektive. Og fordi boikotten egentlig retter seg mot feil mål.

Problemet er nemlig ikke Qatar, eller for den saks skyld Kina som skal arrangere OL neste år. Problemet er FIFA, IOC og andre internasjonale idrettsorganisasjoner.

De framstår stadig mer korrupte og totalt blinde for overgrep i land de tildeler mesterskap. Land som gjerne bruker idretten for å hvitvaske brudd på menneskerettene.

I stedet framstår de som støttespillere for diktatorene. Som når IOCs president deltar i en videosamtale med den kinesiske tennisspilleren Peng Shuai.

Hun har vært savnet siden hun anklaget en av toppene i kommunistpartiet for seksuelle overgrep, og IOC har ingen mulighet for å vite om hun nå snakker fritt eller ikke. Likevel deltar de villig i et propagandashow for det kinesiske regimet.

Dette er dessverre blitt symptomatisk for internasjonale idrettstopper. I tillegg til at flere av dem nå fengsles for direkte korrupsjon blant annet i forbindelse med tildelingen av VM i fotball til Russland i 2018 og Qatar i 2022.

Russland er det for sent å gjør noe med, men avsløringen av at Qatar fikk VM på grunn av korrupsjon burde selvsagt ført til at tildelingen ble trukket tilbake.

Det som skjedde var ren svindel overfor FIFA, hvis ledelse hevder den ikke kjente til egne medlemmers svik. Det gjør de nå, og enhver ansvarlig organisasjon som oppdager at den er blitt svindlet vil selvsagt gjøre alt den kan for at svindlerne ikke tjener på det.

Men det er åpenbart lenge siden ansvarlighet og anstendighet sto øverst på FIFAs liste over kjerneverdier.

Det er derfor FIFA som bør angripes i den videre prosessen. Og der har faktisk vanlige fans mye mer makt enn de har overfor Qatar, noe de viste da de fikk skrinlagt planene for en europeisk superliga.

Hovedårsaken til FIFAs blindhet overfor overgrep er nemlig penger; de enorme summene som ligger i salg av tv-rettigheter.

Disse inntektene vil stupdykke dersom mange nok boikotter alle tv-bilder fra idrettsarrangementer i diktaturstater.

Dette er en boikott som kan få effekt, men det er også en vanskelig boikott å få til. For da sier vi som elsker fotballen også farvel til ekstasen.

Hvor vanskelig det er viser Saudi-Arabias kjøp av den engelske fotballklubben Newcastle.

Saudi-Arabia ledes av en notorisk drapsmann, men ønskes likevel velkommen som frelser av et flertall Newcastle-fans. Så begeistret har de vært at enkelte har begynt å kle seg i arabiske plagg.

Det skapte anklager om misbruk av andre kulturer fra den woke delen av England, noe som raskt fikk Saudi-Arabia til å rykke ut og si at dette var helt greit for dem.

Deres kanselleringskultur ligger da også adskillig nærmere halshugging enn scenenekt.

Så ja, en boikott av tv-sendingene fra Qatar - og Kina - sitter nok langt inne for de fleste som elsker sin idrett.

Men det blir unektelig noe hult over å kreve at Norge boikotter Qatar-VM, for så å kose seg med tv-bildene når de kommer.

Dessuten vil det å se kampene bidra aktivt til å videreføre akkurat den praksis man sier man vil til livs.

For får FIFA fortsette sitt salg av tv-rettigheter som om intet har skjedd vil internasjonal fotball bli stadig mer frustrasjon, og stadig mindre ekstase.