Ung blues på Fauske

 De ivrer for å lokke ungdom til bluesen. Lørdag skal seks band i aksjon på Fagers. (F.v) Tove Olsen, Lars Tande Olsen og Øystein Gangstøe.

De ivrer for å lokke ungdom til bluesen. Lørdag skal seks band i aksjon på Fagers. (F.v) Tove Olsen, Lars Tande Olsen og Øystein Gangstøe. Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Lørdag blir det ungdom og blues på Fauske. Lars Tande Olsen (16) tok kontakt med bluesklubben. Da var mye gjort.

DEL

Gitaristen, vokalisten og låtskriveren i bandet Camarilla syns det er for smått å vise seg fram en gang i året for et stort publikum. Og Tove Olsen i Fauske Bluesklubb tok opp tråden etter det ungdommelige initiativet og lørdag er det klart for et ungdomsarrangement i bluesens tegn på Fagers.

Fem lokale ungdomsband skal opptre med rosinen i pølsa til slutt. Vinnerne av fjorårets Union Blues på Notodden, Bedrock Bluesband som i tillegg skal ha konsert på kvelden.

Skriver selv

– Dette gleder vi oss til. For oss er det viktig å kunne vise oss fram for publikum, ikke bare på UKM. Nå får vi i tillegg et bluesinteressert publikum, sier Lars Tande Olsen.

I tillegg til Camarilla skal Feijk, Royal Rockers, Betrade og Hege & Natalie framføre sine låter under det rusfrie ungdomsarrangementet som starter like før butikkene stenger på lørdag.

– Blues er noe nytt for oss, men vi tar utfordringen, sier Tande Olsen som skriver låtene selv.

Totalt blir rundt 20 ungdommer engasjert i konserten i tillegg til norgesmestrene fra Bedrock som har turnert Norge det siste året.

Rekruttering

– For oss i Fauske Bluesklubb var det ikke noe problem å ta denne utfordringen. Vi vil gjerne være med å gjøre ungdommene nysgjerrige på blues, sier Tove Olsen som står for den tekniske delen av arrangementet.

– Jeg syns dette er helt topp. Blues er normalt sett forbeholdt voksne menn med lang musikkerfaring. I tillegg er det viktig for rekrutteringen å engasjere unge musikere og et yngre publikum. Blues er en vid musikkform som favner bredt. Jeg er ikke i tvil om at dette skal gå bra, sier Øystein Gangstøe.

Artikkeltags