Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5"Så mye mer enn bare den ene låten"

Artikkelen er over 7 år gammel

Europe har neppe vært bedre enn de er nå, mener vår anmelder.

Europe har neppe vært bedre enn de er nå. De viste styrke og spilleglede. Tight og tøft, variert og bra.

Pakken som Europe leverte på Fauske var ikke bare bra; den var kanonbra. Da de var på topp poplaritetsmessig på andre halvdel av 80-tallet var det ikke særlig kult å like dette bandet. Puddelrock, kalte vi det da, og ristet oppgitt på hodet. Nå er det grunn til å berømme dem både på grunn av det solide håndverket, sceneopptredenen og det fyldige repertoaret.

Så mye mer enn bare den ene låten

Ingenting tydet på at dette var et band som bare spiller for å sikre seg noen ekstra kroner før pensjonisttilværelsen inntreffer seg. Det så ikke slik ut, og det hørtes ikke slik ut heller. For Europe holder fortsatt på med nedtellingen. De holder på med “The Final Countdown” ennå.

Men de har så mye mer enn bare denne ene låten som toppet listene i 26 land i 1986 og 1987. Albumet med samme navn har solgt 6,5 millioner eksemplarer. Som Mick Jagger. Europe framstår som lillebroren til Bon Jovi. Eller kanskje vi skal sidestille dem nå.

Se bildeserie og video fra kvelden her.

Joey Tempest var i storform og valset rundt på scenen som en Mick Jagger. Han gjorde et nummer av at to i bandet er fra Nord-Norge, nemlig gitarist John Norum og trommeslager Ian Haugland. I samme åndedrag hyllet han Mons Petter, nordlandspilsen og møsbrømlefsa. Joey Tempest var utadvendt og oppofrende. Flere ganger tok han fram mobiltelefonen sin og filmet publikum.

Han så ut til like seg, og publikum likte ham.

Variert sett

Bandet dro selvsagt sine mest kjente hits. Slik som den herlige “Girl From Lebanon”, de nydelige balladene “Carrie” og “New Love in Town”. Bandet rocka så det holdt med “Sign of The Times” og “Rock The Night”. Den flotte “Superstitious” var et annet høydepunkt i et fett og variert sett som varte i halvannen time.

Folk holdt ut i fem små varmegrader. For alle visste hva som skulle komme til slutt.

Bedre enn Oslo

Som et gedigent fyrverkeri tente Europe gnisten i forfrosne nordlendinger med “The Final Countdown”. Pur lykke i noen minutter med en av de største hitlåtene i nyere tid. Det virket som om Joey Tempest hadde stor glede av å gi oss denne nedtellingen og denne avslutningen. You are louder than Oslo, ropte han for å undertsreke sin takknemlighet.

Så dro Europe til Europa. Til Belgia. Takk for innsatsen!

Rune Slyngstad

Kommentarer til denne saken