Nabokrangel på nevene løs

Artikkelen er over 4 år gammel

- Kappet opp klesskap med øks.

DEL

Nabokrangelen i bygda i indre Salten gikk så langt at den endte i Salten tingrett.

Der sto en mann i 40-årene tiltalt for både ødeleggelser og for legemsfornærmelse.

Retten la til grunn at bakgrunnen for forholdet er at det utviklet seg til et "meget dårlig naboskap" mellom tiltalte og hans samboer i forhold til nabokvinnen, etter at de flyttet inn i flermannsboligen.

Trappe-krangel

Paret flyttet inn i 2. etasje over nabokvinnens leilighet. Retten fant det bevist at kvinnen i 1. etasje flere ganger klager over bråk fra tiltaltes side etter innflytting.

Han - på sin side - mente at klagene var urettmessige og at støyen kom fra normal aktivitet, som å gå opp trappen, gå over stuegulvet, se på tv, sette inn oppvasken og ta ut av oppvaskmaskinen.

En ettermiddag i mai skal nabokvinnen på nytt ha klaget over bråk fra 2. etasjen. Hun lurte da blant annet på hva tiltaltes samboer hadde gjort i flere timer på soverommet denne dagen.

Det endte med krangel.

Tiltalte og hans samboer forklarte at naboen i 1 etasje var "meget sint" og de ble redde da hun kom fykende opp trappa.

Han skal da i selvforsvar ha tatt opp hendene da hun kom mot ham i trappa, tatt tak i hennes nakke/skuldre for å hindre angrep mot ham og samboeren.

I dommen heter det at kvinnen - i stedet for å gå bakover ned trappen - holdt hun seg fast og ble stående å dytte mot ham.

Ifølge dommen ville hun ikke fått noen blåmerker dersom hun hadde gått ned igjen.

Da hun kom seg ned trappen sa hun at "de kom til å miste leiligheten".

Øks

Nabokvinnen forklarte på sin side at hun gikk tre trappetrinn og ba tiltalte slutte å snekre etter klokken 23.00. Ifølge henne skal da tiltaltes samboer kommet ut i gangen og bedt han angripe nabokvinnen.

Tiltalte skal ha gått ned trappen og tatt tak i henne - uten å kunne si hva han gjorde mot henne. Hun prøve å stå imot for å ikke falle ned trappen.

Hun fikk blåmerke på arm og bryst.

Det dårlige naboskapet førte til en rekke feider. Tiltalte skal ha kappet opp nabokvinnens klesskap - som sto i fellesområdet - med øks.

Et vitne hevdet at nabokvinnen skal ha sagt til tiltalte at "dersom ikke noen andre tar livet av deg, skal jeg gjøre det".

Forsvarte seg

Begge parter har en rekke ganger kontaktet politiet og klaget over motparten.

Retten legger ikke til grunn at tiltalte har slått eller forsøkt å slå nabokvinnen - og mener det blir ord mot ord.

"Tvilen skal komme tiltalte til gode og retten finner at det derfor må legges til grunn at fornærmede fremsto som svært sint, og at tiltalte og samboeren oppfattet det slik at fornærmede kom mot dem i sinne", skriver tingrettsdommer Maren-Elisabet Nilsen-Nygaard.

Salten tingrett mener handlingen er gjort i den hensikt å avverge angrep.

Mannen i 40-årene frikjennes og slipper å betale saksomkostninger.

Artikkeltags