Millionavtale med spansk gigant

Godt fornøyd. Jan-Åke Storjord (t.v.) og Odd Nordal forteller at kontrakten med spanjolene om sikringsboltene, har gitt hele bedriften et løft.

Godt fornøyd. Jan-Åke Storjord (t.v.) og Odd Nordal forteller at kontrakten med spanjolene om sikringsboltene, har gitt hele bedriften et løft. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Verdien: Inntil 20 mill.

DEL

Galvano Tia skal levere 60.000 fjellsikringsbolter over to år til en meget stor spansk entreprenør.

En ny kombinasjonsbolt utgjør en vesentlig del av dette antallet.

– Disse prosjektene kommer i tillegg til veksten bedriften har hatt den senere tiden. Vi har blant annet måtte innføre toskiftsordning i deler av den mekaniske avdelingen for å møte denne veksten. Avdelingen teller 15–20 personer, opplyser Jan-Åke Storjord, administrerende direktør ved Galvano Tia og Odd Nordal, som er ansvarlig for marked og salg.

Gigant

Kontraktene er inngått med det spanske selskapet Obras Subterráneas (OSSA). Selskapet er en gigant i europeisk målestokk når det gjelder tunneler og arbeid under jorden.

Sikringsboltene fra Galvano Tia skal brukes på et tunnelprosjekt på E6 gjennom Sørkjosfjellet i Troms, samt til sikring av Bekkelaget Renseanlegg i Oslo, som skal utvides. Dette er Norges største renseanlegg.

Et resultat av kontraktene til Galvano Tia, er muligheter for flere og mer varierte avklarings- og kvalifiseringsoppgaver for bedriftens attføringsaktivitet.

Kvalitet

– I en tid med tøffe krav fra Nav er det viktig med en variert, tidsriktig og lønnsom produksjon, understreker Jan-Åke Storjord og Odd Nordal.

– Vi ser at det kommer stadig flere utenlandske entreprenører inn i det norske markedet. Det gir oss som leverandør nye utfordringer. Det gjelder både språk og kultur. Dette er kunder med skarp fokus på kvalitet og leveransedyktighet. Med vår lange erfaring kan vi også bidra med vår kompetanse slik at OSSA, som ny aktør, lykkes med sine prosjekter i Norge, mener Storjord og Nordal.

De første sikringsboltene er allerede sendt fra Fauske-bedriften. Neste ladning går fra Fauske i neste uke.

Logistikk

Jan-Åke Storjord og Odd Nordal vet i dag ikke hva avtalen med spanjolene kan utvikle seg til.

– Denne kontrakten er en ting, men vi er glad for hver eneste tunnel og hvert eneste sikringsarbeid det arbeides på. Det er slikt som gir oss muligheter, sier Storjord og Nordal.

Nå gleder begge seg – i dobbelt forstand – til at tunnelen gjennom Tjernfjellet kommer.

– Vi er avhengig av god logistikk alle veier. Slikt sett ligger Fauske midt i smørøyet, sier de to bedriftslederne.

Artikkeltags