Leter fortsatt etter savnede Vidar (43)

Søk. Sivilforsvaret, Røde Kors og Norsk Folkehjelp er sammen om oppgaven. Einar Thomassen (liten båt). Stor båt (f.v.) Lena Pedersen, Ivan Kleven og Frode Aronsen.
Begge foto: Lars Antonsen

Søk. Sivilforsvaret, Røde Kors og Norsk Folkehjelp er sammen om oppgaven. Einar Thomassen (liten båt). Stor båt (f.v.) Lena Pedersen, Ivan Kleven og Frode Aronsen. Begge foto: Lars Antonsen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Søket etter vannscootersjåføren som antas omkommet etter ulykken for snart to uker siden foregår for fullt på ettermiddags- og kveldstid. Søker foregår med lette båter som foretar overflatesøk, strandsøk og leting med undervannskikkert.

Den vanskelige oppgaven har også følelsesmessige aspekter i et lite lokalsamfunn.

Samarbeid

– I og med at mange av oss som er med på letingen kjente den antatt omkomne, blir det spesielt også følelsesmessig. Vi utfører likevel jobben profesjonelt, sier Frode Aronsen i Norsk Folkehjelp.

Sammen med Lena Pedersen i Røde Kors og Stig Kleven og Einar Thomassen i Sivilforsvarets Fredsinnsatsgruppe (FIG) er tre organisasjoner satt sammen i turnus for å samarbeide om letingen.

Langs land

– Vi søker med to båter hver dag. En båt går langs land fra ulykkesstedet og ut til Øynesodden, mens den andre båten går tilsvarende strekning til Leivsetodden før båtene møtes midtfjords.

Viktig

– Dette er oppdraget vi har fått fra politiet som leder aksjonen.

Ifølge de tre organisasjonene som leter settes det ressurser inn for å finne den savnede Vidar Solvang.

– Det er svært viktig å finne den antatt omkomne og vårt oppdrag er å finne vedkommende. Det er viktig ikke minst for de etterlatte, men også for omgivelsene og lokalmiljøet, sier Lena Pedersen.

Strømforhold og dårlig sikt under vann, gjør søket vanskelig.

Artikkeltags