Lekket 500 liter diesel

Et lokomotiv lekket diesel på Fauske stasjon fredag. Toget var på vei til Bodø, og passasjerene ble fraktet videre med buss og taxi.  Som et resultat av  dette, ble det sørgående toget (bildet)  80 minutter forsinket da det måtte vente i Valnesfjord.

Et lokomotiv lekket diesel på Fauske stasjon fredag. Toget var på vei til Bodø, og passasjerene ble fraktet videre med buss og taxi. Som et resultat av dette, ble det sørgående toget (bildet) 80 minutter forsinket da det måtte vente i Valnesfjord. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lekk lokomotiv på Fauske stasjon.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Nordgående tog, på vei til Bodø, måtte stoppe etter at det oppstod diesellekkasje på lokomotivet, på Fauske stasjon fredag formiddag.

Sørgående tog fra Bodø måtte dermed vente i Nordvika i Valnesfjord, for å kjøre videre til Fauske.

Ukjent omfang

Meldingen til Salten brann kom klokken 10.48.

- Omfanget er fortsatt uklart, men det er snakk om inntil 500 liter diesel som har lekket ut, sier vakthavende brannsjef Ivar Hogstad ved Salten brann.

Brannvesenet rykket ut for å ta opp dieselen som lå på overflata med absorbenter, ifølge Hogstad.

- Nå vil saken følges opp av kommunen og politiet, for å finne ut av hvor omfattende skadene er etter diesellekkasjen, sier Hogstad.

- Udramatisk

- Toget ble innstilt, og passasjerene ble sendt videre med buss og taxi, og det skal ikke ha vært noen dramatikk rundt dette, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til an.no.

Han forteller at også sørgående tog fra Bodø til Trondheim måtte stoppe.

Det toget ble stående i Nordvika i Valnesfjord, for å komme inn til Fauske stasjon, som et resultat av diesellekkasjen på det andre toget.

- Toget ble 80 minutter forsinket, opplyser Lundeby.

Artikkeltags