Kan bli bygdas første kvinnelige ordfører

Gudbjørg Navjord er et ubeskrevet politisk blad, men har lang erfaring fra ulike verv i Beiarn-samfunnet. Nå kan hun bli kommunens neste ordfører. 
Foto: Arnt E. Pedersen

Gudbjørg Navjord er et ubeskrevet politisk blad, men har lang erfaring fra ulike verv i Beiarn-samfunnet. Nå kan hun bli kommunens neste ordfører. Foto: Arnt E. Pedersen Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Hun har vært aktiv i lokalsamfunnet i Beiarn i 21 år, men ikke i politikken. Nå kan Gudbjørg Navjord bli kommunens første kvinnelige ordfører.

DEL

– Vi er meget godt fornøyd med at Gudbjørg har sagt ja til å stille øverst på Bygdelista. Vi har jobbet en god del med å finne personen som skal etterfølge Frigg-Ottar Os, som har sagt nei til gjenvalg. Vi har vært heldige og fått ja fra en person som kan så absolutt kan bli kommunens neste ordfører, sier lederen i nominasjonskomiteen til Bygdelista, Tone Hellbostad.

Frivillig

Gudbjørg Navjord har vært leder på nærmiljøsentralen, nå Beiarn Frivillighet, siden 1999. Hun har hatt ansvaret for Vilmarksdagen i Beiarn, som er blitt en stor suksess, og en rekke andre arrangementer. Navjord kommer fra Midtre Gauldal i Sør-Trøndelag og har litt politisk erfaring fra Unge Venstre fra tiden i Malangen i Troms.

– Og nå skal du bli neste ordfører i Beiarn, Navjord?

– Jeg har sagt ja til å stille øverst på lista. Sjansen er til stede, men det skal velges først. Før det skal nominasjonsmøte i partiet vedtatt lista. Jeg ønsker ikke å kommentere mitt kandidatur ytterligere før nominasjonsmøte 10. mars, sier Navjord.

Rent flertall

Bygdelista fikk ordføreren for 12 år siden da Frp var på «vippen» i Beiarn, og nektet å støtte Senterpartiets ordførerkandidat Monika Sande. Til tross for at Sp hadde flere representanter i kommunestyret enn Bygdelista, ble Frigg Ottar Os ordfører. Han ble også gjenvalgt for åtte år siden, og for fire år siden fikk Bygdelista rent flertall med åtte representanter i kommunestyret.

Senterpartiet har ikke avholdt sitt nominasjonsmøte, men det er grunn til å tro at Monika Sande, som har sagt ja til å stille på nytt, blir å finne øverst på lista. Dermed er det henne og Arbeiderpartiets Håkon Sæther som Gudbjørg Navjord skal kjempe mot i kampen om å bli Beiarns neste ordfører.

Politikk

Det store valgmøte i Beiarn for fire år siden viste veldig liten forskjell på partiene. Valget til kommunestyret er først og fremst et personvalg. Det blir derfor meget interessant å se hvordan Gudbjørg Navjord vil klare seg mot de mer etablerte politikerne Sæther og Sande. I kraftutbyggingssakene har imidlertid partiene stått et godt stykke fra hverandre.

Artikkeltags