Heftig på Saltenbluesen

Hardt liv.  Dana Fuchs har levd et hardt liv men har kjempet seg tilbake til scenen etter å ha slitt med store rusproblemer.

Hardt liv. Dana Fuchs har levd et hardt liv men har kjempet seg tilbake til scenen etter å ha slitt med store rusproblemer.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Saltenbluesen slår på stortromma og henter Dana Fuchs Band fra New York til Fauske.

DEL

Den amerikanske sangerinnen er et fyrverkeri av dimensjoner. Det er ikke bare stemmeprakten som minner om forbildet, Janis Joplin. Utstrålingen og tilstedeværelsen på scenen minner også mye om den godeste Janis.

– Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss Dana Fuchs Band. Vi mener bestemt at publikum har veldig mye å se fram til når det gjelder hennes konsert lørdag kveld, slår Øystein Gangstøe fra Saltenbluesen fast.

Rusproblemer

Det har han ganske sikkert rett i. Det er nemlig ikke bare Saltenbluesen som har henne øverst på plakaten denne festivalsommeren. Selveste Notodden Bluesfestival henter nemlig også Fuchs og bandet hennes til sin festival en snau måned etter at hun har besøkt Fauske. Et faktum som ene og alene bugner for kvalitet.

Dana Fuchs vokste opp i en liten by i Florida. Hun sang i baptistkoret og etter hvert på klubbscenene rundt om. Som 19-åring flyttet hun til storbyen New York for å slå igjennom som artist. Livet i New York ble ikke som hun forventet. I stedet for stjernestatus og suksess, endte hun opp med store rusproblemer.

Etter at søsteren hennes døde fant hun tilbake til musikken, og etter en knallhard kamp kjempet hun seg tilbake på rett spor.

Bergen Blues Band

Etter å ha høstet stor suksess i hovedrollen som Janis Joplin på et Off-Broadway show i New York, har hun fått seg en stadig økende fanskare i hjemlandet.

Hun sammenlignes mye med norgesvennen Beth Hart. Musikken hun serverer er en salig blanding av rock, blues, soul og pop. Det er bare å sette av lørdag 3. juli folkens.

Saltenbluesen har nemlig flere godbiter på lur denne lørdagen. Først ut på hovedscenen er Hungry John og hans legendariske Bergen Blues Band. I tillegg blir det gjensyn med Memo Gonzalez & The Bluescasters, som spilte på Fauske så seint som i november i fjor.

– Vi håper vi har sydd sammen et lørdagsprogram som faller i smak hos publikum. Her burde det være litt av hvert for enhver smak, smiler Øystein Gangstøe.

Flytter hovedscenen

Resten av programmet er ikke klart. Saltenbluesen lover spennende ting både på Fauske hotell og på Fagers. I tillegg jobber festivalen med de siste brikkene til den tradisjonsrike åpningskonserten i Fauske kirke.

– Vi kommer tilbake med det endelige programmet om to til tre ukers tid, sier Gangstøe.

Hovedscenen flyttes fra Samfunnshuset til torget mellom Amfisenteret og Fredheimgården. Årets festival er også flyttet til perioden 1. til 3. juli.

– På den måten er vi med på selve starten av festivalsommeren. Det håper vi slår positivt ut på alle måter, avrunder Gangstøe.

Artikkeltags