– Har kontroll på Outlaws

 Lensmann Petter Grønås mener politiet har god kontroll på Outlaws-etableringen i Indre  Salten.

Lensmann Petter Grønås mener politiet har god kontroll på Outlaws-etableringen i Indre Salten. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lensmann Petter Grønås tar ferie i full forvisning om at politiet har full kontroll på mc-klubben Outlaws.

DEL

Det var i januar politimester Tone Vangen og lokale lensmenn i Indre Salten startet en stor offensiv etter at motorsykkelklubben med et noe frynsete rykte, var etablert i Saltdal.

Politiet gikk hardt ut og lovet tett oppfølging og politikerne i den samme kommunen vedtok Saltdal som Outlaws-fritt område.

Antallet klubbmedlemmer som verserte var varierende, men etter det politiet har kommet fram til, var seks medlemmer tilknyttet klubben med såkalt prospect-status. Det vil si aspiranter til fullverdig medlemskap.

Oppfølging

– Etter å ha fulgt saken i noen måneder, kan vi trygt slå fast at dette miljøet ikke fikk særlig fotfeste i Indre Salten. Det som i utgangspunktet var seks medlemmer er nå redusert til to, hvorav en nå soner en lengre narkotikadom. Jeg drar nå på ferie i trygg forvissning om at vi har kontroll på dette miljøet, sier lensmann Petter Grønås som ikke vil gå så langt som å si at klubbetableringen er "sprengt".

– Men betydelig redusert etter et visst påtrykk fra politi og lokalsamfunnet for øvrig, sier lensmannen.

– Har dere påvist noen kriminell aktivitet i forbindelse med klubbetableringen?

– Nei det har vi ikke, noe som kan skyldes politiets tette oppfølging med medlemmene, sier Grønås.

Hindre

Lensmannen vil ikke spekulere for mye i hvorfor over halvparten av medlemmene har meldt seg ut, men legger ikke skjul på at også det kan ha sammenheng med at politiet har fulgt miljøet siden i januar.

– Vi ønsker ikke at et slikt kriminelt belastet miljø får bre om seg og vil også gjøre hva vi kan for å hindre nyrekruttering, sier Petter Grønås.

Artikkeltags