Gir seg som ordfører

Går ut av politikken. Ordfører Odd Henriksen (H) i Fauske har bestemt seg for å forlate politikken og stiller ikke til valg om et år. Foto: Jan-Olav Ingvaldsen

Går ut av politikken. Ordfører Odd Henriksen (H) i Fauske har bestemt seg for å forlate politikken og stiller ikke til valg om et år. Foto: Jan-Olav Ingvaldsen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Da jeg sa ja til å stille til valg for tre år siden var jeg enig med kommunepartiet at det ville bli min siste periode.

DEL

– Selv om det har vært en utrolig interessant jobb å få være ordfører i Fauske, står jeg fast på beslutningen. Når denne perioden er over har jeg sittet i 16 år i kommunestyret. Da kan jeg trekke meg tilbake med god samvittighet, sier Odd Henriksen (H) til Avisa Nordland.

100 år

Han har i en tid sondert jobbmarkedet i Salten.

– Per nå har jeg ikke noe jobb å gå til etter 12. september neste år. Men det regner jeg med vil ordne seg, sier den joviale ordføreren.

Odd Henriksen var mannen som fikk æren av å male Fauske blått etter over hundre år med sosialistisk styre.

Flere runder

I hans tid som ordfører har han hatt en sterk profil utad. Mange hevder at han har vært den fremste omdømmebygger i Fauske.

– Selv om du bestemte deg for tre år siden om at det bare skulle bli fire år, gikk du for en stund siden i tenkeboksen?

– Det har sammenheng med at jeg fikk mange henvendelser utenfra partiet til å fortsette i politikken. Jeg måtte gå en ny runde med meg selv.

– Også fra politiske motstandere?

– Ja, det kom signaler fra personer som overrasket meg positivt. Også fra politiske motstandere.

Les mer om Odd Henriksens avgang i papirutgaven lørdag.

Artikkeltags