Filmet bjørn

Samme bjørn? Både i Skaiti og i Sulis i Saltdal kommune er det observert bjørn i helga.

Samme bjørn? Både i Skaiti og i Sulis i Saltdal kommune er det observert bjørn i helga.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Rolf Monsen fikk en velvoksen bjørn inn på viltkameraet sitt.

DEL

Lørdag vel halv sekstiden fanget Monsens viltkamera en bjørn på filmen fra Skaiti.

- I starten på videoen er linsa dugget. Vi antar at den har vært og pustet på objektivet, forteller Rolf Monsen. Kameraet er plassert nord for den innerste gården i Skaiti, ved en saltstein som er satt ut for å filme elg.

Bjørnen som han anslår til å være velfødd, ble filmet i brukbart dagslys. Dyret går ut av feltet kameraet dekker, men kommer inn igjen.

- Visitten varer bare noen få sekunder, forteller kameraeieren som tilhører et jaktlag i Junkerdal nord.

Skremt elg

- Vi har fått de to dyrene vi er tildelt, blant annet en stor 15-spiring er felt. Men har fått et ekstra dyr, og har ikke merket noe til at elgen kan ha blitt skremt av rovdyret, sier Monsen.

Men at bjørn skremmer elg, er jaktleder Stein Kåre Orø overbevist om.

- Hele jaktlaget satt lenge og så en velvoksen bjørn som gikk og beitet vest for Stilla ved Balvasselva fredag omkring totiden.

I valdet vårt i Risedalen vest har vi ikke sett en eneste elg. men vi har derimot funnet mye lort etter bjørn, så det er nok liten tvil om at elgen er blitt skremt.

Beitet fredelig

Verken Orø eller andre hadde med seg kamera med objektiv. Bjørnen gikk fredelig og beitet på blåbær og lot seg ikke skremme av at rypejegere hadde passert stedet like før.

- Vi gjorde forsøk på å ta bilde gjennom kikkertlinsa, men det gikk heller dårlig, forteller Orø.

SNO er varslet om begge observasjonene. At det kan være det samme dyret som ble sett i Sulis og filmet i Skaiti dagen etter, er en mulighet.

Artikkeltags