Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp) er blant dem som blir truet av 42-åringen fra indre Salten. I tillegg har han misbrukt påtaleder i Salten Politidistrikt, Heidi Kløkstads navn i innlegg på nettdebatter.

- VG-nett ringte meg for en tid tilbake og lurte på om jeg var klar over at jeg var blitt drapstruet. Da var jeg i Texas og følte meg trygg. Generelt er jeg ikke redd, men mer engstelig for hva som kan skje med hus og familie, sier stortingsrepresentanten.

Som en følge av at Ellingsen er blandet inn i saken, er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) koblet inn i saken.

Facebook-sjikane

Politioverbetjent Ronny Borge og politifullmektig Charlotte Ringkjøb henges også ut på mannens Facebook-profil. Han har også lagt ut sjikanen på Avisa Nordlands Facebook-side. Dette fjernes fortløpende.

Også AN har fått unngjelde for mannens forsøk på uthenging.

Politioverbetjent Ronny Borge blir sjikanert, men vil ikke kommentere saken.

– Vi tar dette internt og følger sakene opp rutinemessig, sier han.

Gir seg ikke

– Jeg fortsetter kampen på sosiale medier, sier en 42-åring fra indre Salten.

– Forstår du at mye av det du gjør er galt?

– Jeg fullstendig klar over det, men opplever å ikke bli hørt. Derfor slike metoder. Jeg ønsket også å bevise for politiet at det er mulig å bruke andres navn med letthet, sier mannen.

I 2009 var han involvert i et basketak på en Frp-stand der stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen deltok. Mannen ble bøtelagt for forholdet.

– Jeg truer ingen. Det vil jeg ikke ha på meg og ingen har noe å frykte. Men jeg bruker Facebook for å henge ut folk og systemet. Det kommer jeg til å fortsette med. Jeg vil gjøre Facebook til en offentlig gapestokk når ingen ting annet nytter. Og jeg har prøvd å få til løsninger, hevder mannen.

Rettssak i fjor

Dokumentfalsk, løgn og falske forklaringer står sentralt i mannens påstander hva han har blitt utsatt for.

- Man blir ikke immun selv om man har på seg en rettshabitt eller en politiuniform, sier 42-åringen som politianmeldte vitner, dommere, politifolk og politijurister etter en rettssak i fjor.