Gå til sidens hovedinnhold

Denne rusinstitusjonen koster syv mill. Det har ikke kommunen råd til.

Artikkelen er over 7 år gammel

En rus/psykiatrisk institusjon i en paviljong på Vensmoen koster 7 mill. kroner. Det har ikke kommunen råd til.

Politiet har advart mot en permanent rus/psykiatrisk institusjon på Vensmoen.

Rådmannen mener at politikerne bør se bort fra å rive og bygge opp en paviljong på området til den krevende gruppen. Institusjonen skal også inneholde et rom med et øyeblikkelig hjelp-døgnopphold under samme tak.

Pliktig

Både ø-hjelpstilbudet og tilbudet for rus/psykiatri er kommunen pliktig etter Samhandlingsreformen til å ha på plass før 2016.

Dette ifølge Tor Helge Ramsvik som jobber med denne problematikken i kommunen.

– Verken prisoverslaget eller tilstanden i paviljongen i Fløyveien 22 bør det brukes penger på, mener rådmannen. Kommunen må ha en boligsosial plan på plass først.

Sju millioner

Prisoverslaget som er innhentet lyder på sju millioner kroner.

I tillegg kommer det rivekostnader på 600.000 kroner. Dette er ikke lagt inn i budsjettet. Institusjonen var på plass allerede i januar på Vensmoen med tre brukere.

Da som en kortsiktig og ingen fullverdig løsning. Utfordringen er også at ingen nabokommuner er interessert i interkommunalt samarbeid, blant annet på grunn av foreslått beliggenhet.

Rusbelastet

Lensmann Jim Bjørnstrøm ba kommunestyret tenke seg godt om før en slik institusjon ble etablert permanent på Vensmoen.

Han sa at Røkland og Vensmoen-området er det mest belastede området i kommunen. Ifølge Bjørnstrøm er det også stor tilgang på rusmidler, nyrekruttering av rusmisbrukere og mye rus og kriminalitet i dette området.

Formannskapet behandler saken 7. april.

Kommentarer til denne saken