Gå til sidens hovedinnhold

In memoriam

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

"Hvad er livet? Et Pust i Sivet. Som synker ned. Et Spil af Kræfter, som higer efter en Evighed!" Dette diktet av Adam Oehlenschläger, sier meg noe, også dette at livet ikke e r evig; vi higer kun efter det. Det heter i en metafór at "vi alle er i samme båt", og det gjelder i én forstand, men like viktig er metafóren som sier at "vi alle seiler i vår egen båt på livets hav." Min tredje sønn fra mitt første ekteskap ble kun vel femtiåtte år.

Han "gikk i land" natt til lørdag 14. august, efter noen pinsomme år. En energisk, livsglad mann som gjerne ville leve "evig", men som mistet grepet om rorkulten under seilasen. Det var kommet en bevæpnet blindpassasjer ombord i Bjarnes Haralds båt, Multippel sklerose (MS), heter den ubudne gjesten. Har den fyren angrepet, har man ingen våpen mot den, ingen probat helbredelse; i beste fall en moderering av symptomene.

Apropos det å seile; i mer og mindre grad klarer man motvind og kraftig strøm som man må takle for å kunne komme dit man vil. Bjarne gjorde alt han formådde - det slet ham bare ut, han maktet ikke å følge kursen, og stille resignerte han over sin ubønnhørlige skjebne og lot båten drive inn til den siste havnen. Sov nu, sønn ... din gamle pappa vil prøve å være våken en stund til, og ta vare på minnene om en god gutt..!

Kommentarer til denne saken