Gå til sidens hovedinnhold

Ikke gi klemmer, gi kjærlighet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære deg som leser dette.

Smitten har økt for fullt i Norge, og vi lever mer isolert en det vi gjorde i sommer. Bergen øker smitterekorden vær dag, og Bodø har ikke kontroll. Det sitter mange isolerte, og ikke minst flere i karantene.

Jeg kjenner selv på savnet på at man kunne tilbringe en sen høstdag med de nære vennene sine, se en film og drikke noe godt. Jeg savner de gode festene der jeg fikk møte nye mennesker, skape nye relasjoner og minner. Jeg savner og kunne dra til bestevennen når jeg kjeder meg, men slik er det ikke lenger.

Mest av alt savner jeg og gi en klem til alle jeg er glad i. Jeg synes det var ekstremt vanskelig og møte tanten min på det lokale kjøpesenteret, uten og kunne gi henne en klem. Men jeg er ekstremt glad i henne, derfor ble det ingen klem. Jeg har besteforeldre i risikofaren, men jeg vet det beste for dem er at vi ikke møtes, før alt er over.

Selv om vi ikke kan gi hverandre fysiske klemmer, kan vi fortsatt spre masse kjærlighet. Vi kan fortsatt forebygge at de som sliter fra før, sliter enda mere når samfunnet stenges. Jeg har alltid sagt at solidaritet skal ikke ha grenser, derfor lar jeg ikke Covid19 stoppe meg fra og løse dette digitalt.

Ring en venn, send en melding til noen du er redd kan være alene. Snakk med dem over digitale medier, videochat hjelper ekstremt masse når man virkelig vil se en person. Til dere som har Disney+ så går det ant og se film sammen i grupper, digitalt. Dette er noe jeg og bestevenninnen min benytter oss av, det er ikke det samme, men det er bedre enn ensomhet.

Jeg vil gjerne gi alle jeg kjenner en god klem, og det vil jeg når den tid kommer.

La oss være inne, ikke gå ut om nødvendig og vær så snill og respekter de nye reglene. Klarer vi dette, kan vi gjøre slik at vi kanskje får feiret jul med familien. La oss ta julen tilbake, og la 2021 bli vårt år.

God digital klem til alle, og spre masse kjærlighet- digitalt

Kommentarer til denne saken