Oversikten over ledige studieplasser viser at det grunnskolelærer 1. til 7. trinn og 5. til 10. trinn i Bodø ikke er fylt opp. Eller man kan søke om plass på Nordområde- og nordiske studier i Bodø.

Heller ikke yrkesfaglærer innen bygg- og anleggsteknikk er fylt opp. Det samme gjelder yrkesfaglærer elektrofag, yrkesfaglærer naturbruk, yrkesfaglærer i restaurant – og matfag, yrkesfaglærer service og samferdsel og yrkesfaglærer i teknikk og industriell produksjon. Alle disse er i Bodø. Økonomi og ledelse har også ledige plasser i Bodø. Det samme gjelder økonomi, markedsføring og ledelse.

Også flere av de andre studiestedene – som Nesna, Steinkjer, Mo i Rana og Levanger – har ledige studieplasser.

Blant ledige studieplasser i lokalt opptak ved Nord universitet er veiledningspedagogikk for helse- og sosialfag, engelsk 2 for 5. til 10. trinn, musikk 1 for 1. til 10. trinn og norsk 2, fra 8. til 13. trinn.

4188 søkere har fått tilbud om studieplass ved Nord universitet for det kommende studieåret. Opptakstallene ligger litt under fjoråret. Universitetet har lyst ut over 700 studieplasser innen for ulike lærerutdanninger og 431 studieplasser for sykepleier.

34,6 prosent av søkerne kommer fra Nordland, 32,9 prosent fra Trøndelag og 32,5 prosent fra andre fylker.

Les også: Hilde (35) kom inn på det tøffeste studiet: – Mange har lyst på fart og spenning