Presidentlønningene skyter i været. Kåre Geir fra Bodø tjener 1,2 millioner

GODE PENGER: VG skriver at bodøværingen Kåre Geir Lio tjener 1,22 millioner kroner som håndballpresident. I 2008 var engasjementet kun lønnet 90.000 kroner.

GODE PENGER: VG skriver at bodøværingen Kåre Geir Lio tjener 1,22 millioner kroner som håndballpresident. I 2008 var engasjementet kun lønnet 90.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er VG som onsdag legger fram lønningene til toppsjefene i idrettsforbundene i Norge.

En av presidentene er Kåre Geir Lio i Norges Håndballforbund.

Ifølge hovedstadsavisen tjente bodøværingen 1 224 000 kroner i 2017, i motsetning til i 2008 da vervet kun var lønnet 90.000 kroner. Der er han ikke alene.

Store forskjeller

For både Erik Røste, president i Norges Skiforbund og Tom Tvedt, president i Norges idrettsforbund har lønninger som går oppimot 1,6 millioner kroner, skriver VG.

Dette etter at stillingene for rundt 10 år siden kun ble lønnet henholdsvis 240 000 og 683 000 kroner.

Nå skal trolig denne utviklingen bremses ned, etter at flere skal ha reagert på hvordan lønnsutviklingen har vært de siste årene.

– Det skal legges frem en rapport med tre ulike forslag til en fremtidig organisasjonsutviklingsplan for norsk idrett og hvordan disse forslagene vil behandles og diskuteres videre i organisasjonen, sier generalsekretær i NIF, Karen Kvalevåg, til VG.

Kjemper om NIF-stilling

En av millionlønningene som derimot kan forsvinne, er Tom Tvedts lønning som president i Norsk idrettsforbund. Om utfordrer Sven Mollekleiv blir valgt til ny president, vil han senke lønnen og ikke jobbe fulltid slik Tvedt gjør.

– Dersom norsk idrett ønsker meg som idrettspresident, mener jeg det er helt nødvendig med en diskusjon rundt hva som er riktig og nødvendig. Det er ikke gitt at dagens ordning videreføres, sa Mollekleiv til VG i Juni.

Artikkeltags