Kåre Geir Lio reagerer på kritikken: – Det er urimelig

Håndballpresident Kåre Geir Lio synes kritikken etter idrettstinget er urimelig.

Håndballpresident Kåre Geir Lio synes kritikken etter idrettstinget er urimelig. Foto:

DEL

Håndballpresident Kåre Geir Lio var en viktig brikke for at Berit Kjøll ble valgt til ny idrettspresident på idrettstinget på Lillehammer i helgen. Kjøll ble valgt til fordel for sittende president Tom Tvedt, som dermed måtte tre av etter fire år som øverste leder.

Kåre Geir Lio fra Bodø frontet lenge kandidatura til den nyvalgte presidenten, og etter at alle valgstemmene hadde blitt talt opp, vant den eneste kvinnelige kandidaten med knappe to stemmer.

Les også: Kåre Geir sentral i valget av ny idrettspresident: – Hele salen dirret

Bekrefter støtte

Ifølge VG brukte håndballforbundet rundt 85.000 kroner på bistand fra konsulentselskapet Zynk og Kjell Inge Røkke-talsmann Rolf Nereng i forkant av idrettstinget. Til tross for at valgkomiteen valgte å gå for Sven Mollekleiv, vedtok styret i Norges Håndballforbund å fortsette støtten til Berit Kjøll.

Les også: Ny tillit som president

Reagerer

Det er i kjølvannet at denne konsulenthjelpen at Lio og håndballforbundet har fått kritikk, særlig etter gjentakende bråk rundt norsk idrett og rådgivingsselskaper. Lio reagerer på denne kritikken.

– Det er urimelig. Det har ikke vært snakk om strategisk påvirkning av delegater, men en leder som ber om hjelp på en tjeneste som det er alminnelig å få hjelp til i alle andre sammenhenger. Og som jeg valgte å ta regningen for. Det gjorde jeg fordi det er vi som har fremmet kandidaturet til Berit Kjøll. Jeg ville ha det ryddig og rent, derfor tok vi regningen, sier håndballtoppen til VG.

Les også: Kåre Geir fikk pris av sine egne: - Hjelpe meg så takknemlig jeg er

Artikkeltags