I torsdagens VM-studio var stafett-ekspert Anette Bøe gjest. Hun sjarmerte mange av NRK sine seere da hun pekte på likhetene mellom seg selv og dagens ankerkvinne, Helene Marie Fossesholm. VI ser likheten, og hvor viktig utøvere med ekstreme ferdigheter og sprudlende og smittende humør. En sjelden kombinasjon som egentlig burde vært utskrevet på blå resept. Vi trenger alle «Anetter» og Helene «Marier». De gjør oss gladere og friskere. Idrett gjør en forskjell.

Bildet viser Anette da hun åpnet den splitter nye Prix-butikken i Sulis, bygget av Coop Nordland og Eidissen Consult. Benn Eidissen har vært klar på at hoved-grunnen til at han og sønnene sitt firma engasjerer seg i Sulis er det løftet som Kobberløpet har skapt for stedet. Idrett gjør en forskjell.

På scenen står Anette sammen med Sulis-venn og COOP Nordland-sjef, Lars Arve Jakobsen og gruvelegenden Robert Hermansen. Robert startet sitt arbeidsliv som ung slusk i Sulis – og som skihopper for IL Bakken (Idrettslaget på Jakobsbakken). I dag er Røde-Robert 82 år, årlig deltager i Kobberløpet, og en av rennets og Sulis beste ambassadører med stort nettverk. Idrett gjør en forskjell.

I dag hadde Norge fire jenter som gikk over evne, men la oss være ærlige: Therese Johaug var den som avgjorde gullkampen. Og det er ikke bare i VM-sporet odelsjenta fra Dalsbygda gjør en forskjell. Bare spør skijentene fra Fauske og spør Mor Kobberløpet, Mona Mosti. Spør dem hva det betyr å få verdens beste skiløper på besøk på hjemmearenaen, i hjemkommunen og i hjembygda. Vi vet ikke, men vi tror svarene inneholder ordene «motivasjon» og «inspirasjon». Så når Mona står opp grytidlig i Sulisfjellene og sitter timesvis i tråkkemaskinen og når de to fauskejentene tar på den røde treningsjakker og spenner på skiene i Klungsetmarka, ja da er motivasjonen, inspirasjonen og minnene fra møtet med verdens beste skijente med. Da vinner Therese igjen, og hun får Fauske-jentene til å vinne litt de også. Idrett gjør en forskjell.