Har besøkt alle skolene på ett år

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg er imponert og stolt over det arbeidet som gjøres i Bodø-skolene, sier Ida Pinnerød. Det siste året har ordføreren besøkt samtlige 27 skoler i kommunen.

DEL

Onsdag var ordfører Ida Pinnerød, rådmann Rolf Kåre Jensen, kommunaldirektør Arne Øvsthus og undervisningssjef Tore Tverbakk på besøk hos Løding Skole på Tverlandet.

Dette besøket markerte også at ordføreren, undervisningssjefen og andre representanter fra toppledelsen i kommunen har besøkt samtlige skoler i hele kommunen – i løpet av det siste året.

Det skriver Bodø kommune i en pressemelding.

– Nå har vi vært og besøkt alle skolene i grunnskolen – fra ytterst på Væran og til Skjerstad og Misvær, og i tillegg Bodø Naturskole, Alberthaugen, Bodø kulturskole og Bodø voksenopplæring, sier undervisningssjef Tore Tverbakk og legger til:

– Jeg er veldig glad for at ordføreren har prioritert dette.

Praktisk og adaptiv læring

Siste skole ut for å få besøk av ordføreren og co. var altså Løding skole. Her ble besøket møtt med velkomsttale fra elevrådet og sang fra elever ved 2.-trinnet ved skolen.

Deretter besøkte de klasse 1B som denne onsdagsmorgenen jobbet med matematikkoppgaver på Ipad, et eksempel på digital og adaptiv læring, og klasse 2B som hadde matematikkverksted og praktisk tilnærming til faget gjennom blant annet kortspill og å leke butikk.

Besøket ved Løding skole inneholdt også gode møter med ansatte og tillitsvalgte ved skolen og ikke minst elevrådet, og det ble servert suppe og nystekte rundstykker som elevene selv hadde laget.

Imponert og stolt

Ordfører Ida Pinnerød sier hun er glad for å ha fått besøkt samtlige av skolene i kommunen i løpet av det siste året. Her har hun møtt representanter fra det som til sammen utgjør cirka 6.000 elever og cirka 1.200 ansatte ved 27 skoler.

– Jeg er imponert og stolt over det arbeidet som legges ned i Bodø-skolene – av både ledere, ansatte, elever og foreldre. Skolene er noe av det viktigste som binder sammen nærmiljøene, sier Pinnerød.

Ordføreren påpeker at alle de forskjellige skolene har sine tradisjoner. Et eksempel fra Løding skole er «Månedens sang» – en viktig tradisjon gjennom flere år.

– Vi har et stort mangfold i Bodø-skolen. Alle skolene har sine særpreg og spesialiteter som de er stolte av, og det har vært fint å få bli kjent med de ulike tradisjonene, sier ordføreren i pressemeldingen.

Utfordringer

Under besøkene ved de ulike skolene i kommunen har ordføreren fått mange viktige tilbakemeldinger fra både elever og lærere.

– Etter besøkene har vi klart for oss hvor skoen trykker og hva som er utfordringene både for dem som jobber i skolen, men også fra elevene, sier Pinnerød og fortsetter:

– Noe som går igjen blant de tilbakemeldingene vi får fra elevene, er at mange opplever en stressa hverdag med stort press. Det er ting vi må ta på alvor, og vi må se hva vi kan bidra med og jobbe videre med både fra politisk hold og fra administrasjonen i kommunen, men også foreldre og lærere, slik at barna og ungdommene skal få en bedre hverdag.

Ordføreren sier videre at hun opplever å få en del skryt.

– Det er fint å få så mange gode tilbakemeldinger på at det vi gjør i Bodø-skolen, som å ansatte flere lærere og en økt satsing på skolehelsetjenesten, er med på å skape en enda bedre hverdag for barna og ungdommene i skolen, sier Ida Pinnerød.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken