Gå til sidens hovedinnhold

Hytteforbud ga færre innbrudd

Artikkelen er over 1 år gammel

Antall hyttetyverier gikk ned første halvår i år, og koronakrisen får æren.

Første halvår i år gikk antall hytteinnbrudd ned med 13 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Forsikringsbransjen registrerte 508 innbrudd i hytter i årets seks første måneder, til en samlet kostnad av 16,8 millioner kroner, det viser tall fra Finans Norge.

– Personer med kriminelle hensikter har nok blitt tvunget til å ta hensyn til lokale myndigheters fokus på hyttebruk. Det har rett og slett vært for risikabelt å være hyttetyv i hyttforbudstiden, sier Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Utover våren, da hytteforbudet ble opphevet samtidig som utenlandsreiser stoppet opp, har økt bruk av hyttene, blant annet til hjemmekontor, trolig medvirket til at færre hytter har stått tomme og vært utsatt for innbrudd, sier Irgens.

Norgesferie på hytta

Koronastengte land og myndighetenes reiseråd har bidratt til at nordmenn flest har hatt Norgesferie i sommer, det har medført at hyttebruken har økt kraftig.

– Dette ser vi blant annet på skadetallene etter strømbrudd i hytter, noe som pleier utløse mange forsikringssaker når matvarer i frysere blir totalskadd. Slike skader har gått ned med over 30 prosent, og skyldes at folk har vært i hyttene sine og passet på, sier Irgens.

Flere nabokonflikter

Paradoksalt nok har bruken av rettshjelp i forbindelse med hytteeiendom økt med nær 10 prosent første halvår i år.

– Nordmenn har et nært forhold til hyttene sine, på godt og vondt. I koronakrisen har mange tilbragt mye mer tid enn normalt på hytta, og det er ikke overraskende at noen nabokonflikter har blitt advokatmat i denne perioden, sier Irgens.

Kommentarer til denne saken