Viste du at nordmenn trolig har rundt 10 millioner mobiltelefoner liggende ubrukt i skuffer og skap?

I Bodø kommune ble det i 2018 samlet inn 652.000 kg elektronisk avfall i 2018. Det tilsvarer 12,5 kilo per person, og er 3,1 kilo mer enn landsgjennomsnittet. Hvordan påvirker denne kjøp og kast bevegelsen jorden vår? Vil du bli med på å redde Jorden vår litt?

Ta med den din knuste mobil til årets Fikse fest 2020. Tryggere enn Black Friday på kjøpesentre.

Når og hvor?

Dato den 28. 11 .2020 på Salmon Center i Bodø. Adressen er: Salmon Center Bodø. Sjøgata 21.

Fra klokken 11.00 og ut over.

Hva er Fikse Fest?

På Fikse Fest stiller vi med med hjelpere og litt fikse utstyr. Du tar med din knuste mobil eller noe annet (husk ladere og slikt utstyr) så fikser vi sammen din mobil. Du reparere heller en å kjøpe nytt. Send oss e-post i forkant for bord reservasjon, fortell kort hvilket merke du har på din mobil og forklar hva du trenger hjelp med.

Husk alltid å være forsiktig med knust glass på mobilen. Glassene kan være svært skadelige. Ha mobilen i noe. Putt mobilen i ei bøtte før du forsiktig taper over hele glasset varsomt for å unngå at du strør rundt glassbitene. Er du barn, gi straks beskjed til voksen og be om hjelp.

Rengjør det du har med deg før du kommer. Spray på med desinfiseringsmiddel på alt som tåler det når du ankommer. Så er det bare å vente ved reservert bord til det er din tur. Bord nummer får du når du ankommer. Bordene er merket med bord nummer.

I mellomtiden kan du lese litt om reparasjon, spise litt godt, se hvordan fikserne jobber, lage noe julegaver eller pynt, lytte til førjulsjazz eller begynne reparasjonen av egen mobil. Hold deg ved ditt bord, og spør noen av sikkerhetsvaktene hvis du vil forsøke å reparere litt selv. Så order vi til for deg og frivillig kan bistå deg hvis du trenger det.

Hold alltid en til tre meters avstand, og bruk gjerne munnmaske og hansker.

God håndhygiene er påkrevd.

Det er også satt opp bord for å lage julegaver. Vi har med esker som du kan lage om til julegaveesker. Vi setter også fram litt hobbysaker, hansker og desinfeksjon. Så blir det live førjulsjazz med lokale musikerne Aleksander Torsvik Emilsen og Kim Lee.

Du kan reservere bord med noen du kjenner, alle må melde seg på og vi har munnmasker/hansker til de som ønsker det. Arrangementet er blitt godkjent å arrangere av assisterende fylkeslege i Nordland.

Så er du med?

Påmelding til framtiden.bodo@gmail.com

Hvem arrangerer og samarbeider om Fikse Fest 2020?

Framtiden i våre hender Bodø, Naturvernforbundet i Salten, Makerspace Bodø, Besteforeldrenes Klimaaksjon, Natur og Ungdom, Tekna Bodø og Rotary Bodø.