Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan i all verden er det skattepengene våre prioriteres!?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva som er rett prioritering av skattepenger i verdens rikeste land, er et spørsmål vi måtte stille oss. Nå befinner vi oss i førstegangstjenesten, og med det er politikken satt litt til side, men akkurat denne saken om Torger (28) satt sinne i kok. Sløseriombudsmannen, har virkelig fått mye offentlig sløsing fram i lyset. Det er helt ufattelig hvor mange kroner og øre, fra hardtarbeidende nordmenn, som går til helt vanvittige ting. Statens prioriteringer er i noen tilfeller veldig underlig.

I landet vårt finnes det mødre som må se sine barn vokse opp i fattigdom. En ufør alenemor som ikke har nok penger til å kjøpe sin egen datter julegave. Hun har bare gitt til samfunnet, men helt motsatt av hva vi lærer om velferdsstaten, får hun ingenting tilbake.

I verdens rikeste land, trenger en trofast skattebetaleren en 27 år gammel mann, en operasjon for å redde synet sitt. Han har fått en sjelden øyesykdom, Prislapp på 3 millioner, som et engangsbeløp. Noen løsning på å få dekket dette, det har ikke Norge, så han må rett og slett bare bli blind.

Å hjelpe en alenemor, eller en mann som straks blir blind, det har vi ingen løsning på. Det er vondt å si, men I vårt kjære Norge, er prioriteringene av offentlige midler, rett og slett skammelig.

Såkalte kunstnere som spruter maling fra rumpa, tisser i sin egen munn, dem kan gjerne få 37 millioner kroner av våre skattepenger. I tillegg til det sender Norge millioner av skattepenger til land styrt av diktatorer hvert år, hvor ingen vet hva pengene blir brukt på. At barnefattigdom er et økende problem, det får vi ta hånd om en annen gang. At noen sliter med synet, det er da ikke statens problem. Er det virkelig dit vi er kommet?

Vi kan ikke lengre tolerere at våre mødre og våre barn må lide, nå er det nok usolidarisk pengebruk! Det kan da umulig være slik at Norske mødre ikke skal kunne gi sine barn julegave? Det kan da umulig være slik at vi må samle inn penger på Facebook, hvis vi får en sjelden øyesykdom?

Det er 110.800 barn i Norge som lever i barnefattigdom. Et tall som øker hvert eneste år. Er det virkelig rett å bruke penger på rumpemaling, når situasjonen er slik? Er det rart folk blir forbannet Abid Raja?

Hvis staten heller vil bruke penger på rumpemaling, enn en ung manns syn, eller et barns oppvekst, da har det skjedd noe alvorlig galt.

Kommentarer til denne saken